Društvo

Savjetnik gradonačelnika Rožaja garantuje za Kalića

hotelcicrozajeuok
Savjetnik gradonačelnika Rožaja za poljoprivredu u lokalnoj upravi Hanefija Nurković založio je svoju kuću kao jemstvo u zamjenu za slobodu Mersudina Kalića, kojem se sudi u bjelopoljskom Višem sudu zbog pranja novca stečenog švercom kokaina, piše Dan.

Savjetnik gradonačelnika Rožaja garantuje za Kalića
Portal AnalitikaIzvor

Nurković je i u rodbinskim vezama sa porodicom Kalić. Osim njega, kuće u zalog za ukidanje pritvora Kaliću založili su i Rožajci Murat Musić i Zufer Šutković. Radi se o imovini vrijednoj više od pola miliona eura.

U zahtjevu za ukidanje pritvora uz jemstvo, u koji je Dan imao uvid, precizno se navodi vrijednost nekretnina, kao i razlozi zbog kojih odbrana smatra da nema razloga da Kalić i dalje boravi u Istražnom zatvoru.

- Ponuđena imovina i vrijednost predstavljaju garanciju da će se okrivljeni nakon ukidanja pritvora uredno odazivati na svaki sudski poziv i da neće napuštati mjesto prebivališta, te da nijednim svojim postupkom neće dovesti u neugodnu situaciju svoje prijatelje i komšije koji svojom imovinom garantuju da će se odazvati sudu. Oni su svojim ovjerenim izjavama dali saglasnost da se stavi hipoteka na njihovu imovinu kao jemstvo u zamjenu za ukidanje pritvora okrivljenom Kaliću, piše između ostalog u zahtjevu.

Kako piše Dan, Musić nudi porodičnu kuću koju dijeli sa bratanićem Suvadom Musićem Batkom, koji je prije dvije godine u Srbiji uhapšen i osuđen na 11 godina robije zbog organizovanja šverca više od 100 kilograma kokaina. Batko Musić važio je za glavnu kariku Safeta Kalića u krijumčarenju heroina iz Turske i Makedonije u Srbiju. Drugi Rožajac koji je ponudio svoju imovinu za slobodu Kalića je Zufer Šutković, koji je takođe blizak sa Safetom Kalićem.

Uprava za imovinu nedavno je dala rožajskoj firmi R&D šped u zakup privremeno oduzetu imovinu Safeta Kalića, protiv koga se vodi sudski postupak zbog pranja novca.

Kaliću je oduzeta benzinska pumpa M petrol, sa pratećim sadržajima, hotel „Rožaje” i kafe-bar „Tajson” u Rožajama. Početna cijena zakupa pumpe, sa restoranom, prodavnicom, kafe - barom, autoperionicom i parkingom iznosila je četiri i po hiljade eura

Za hotel „Rožaje” zakupnina je 9,9 hiljada eura, a za kafe-bar „Tajson” dvije hiljade eura.

Rožajska firma, koja je zakupac imovine odbjeglog narkobosa Kalića, registrovana je na ime Zufera Šutkovića.

Foto: www.skyscrapercity.com

 

 

Portal Analitika