Fudbal

DN: Učinak Crnogoraca u inostranstvu

SavicStefan
D
nevne novine donose učinak crnogorskih fudbalera u inostranstvu.

DN: Učinak Crnogoraca u inostranstvu
Portal AnalitikaIzvor

GOLMANI

Pavle VELIMIROVIĆ (Rabat Ajaks) - Stigao je peti uzastopni poraz - sada od Floriane kod kuće, koja je slavila 4:0. Pavle branio cijeli meč.

Milan MIJATOVIĆ (Zobahan) - Ustalio se u Iranu, ali u posljednjem kolu se nije proslavio - bivši golman Rudara primio dva gola od Folada (2:0).

Mladen BOŽOVIĆ (Tom Tomsk) - Prva pobjeda Toma. Golman A selekcije branio cijeli meč, zajedno sa saigračima proslavio tri važna boda usred Kaznja! Rubin - Tom 1:2.

Boban BAJKOVIĆ (Crvena zvezda) - Bruka Zvezde. "Crveno-bijeli" izgubili sa 1:0 od Voždovca, a Bajko spasio klub još veće sramote. Dobro je branio.

Srđan BLAŽIĆ (Nea Salamis) - Dva puta vadio loptu iz mreže protiv Etnikosa - Nea poražena 2:0. Srđa ima minutažu na Kipru.

Miroslav VUJADINOVIĆ (Vlaznija) - Standardan na golu - Vujke i drugovi uzeli bod u gostima protiv Lušnje (1:1).

Bojan ZOGOVIĆ (Timok) - Mladost iz Lučana napunila mrežu našeg golmana - Bojan je primio tri gola (3:0).

ODBRANA

Stevan RELJIĆ (Vardar) - Igrao u porazu na strani od Škendije sa 3:1. Vardar nije baš najbolje otvorio sezonu.

Ilija RADOVIĆ (Spartak Subotica) - Pružio veoma dobru partiju. Spartak u superuzbudljivom meču slavio protiv Napretka sa 3:2.

Ivan ČARAPIĆ (Rabat Ajaks, Malta) - Dobio žuti karton u porazu od Floriane (0:4).

Ivan KECOJEVIĆ (Gazijantepspor) - Od njega i cijelog tima se očekuju bolje partije - Keca je pretrpio poraz od Akisara sa 2:0. Gazijantep je posljednji u Turskoj.

Vladimir BOŽOVIĆ (Mordovija) - Igrao do 79. minuta na gostovanju u Vladivostoku. Mordovija uzela bod (1:1), još su prvi na tabeli - očekuje se povratak u elitu.

Nikola VUJADINOVIĆ (Šturm) - Derbi kola se nije najbolje završio po Šturm - izgubili su kod kuće od Austrije iz Beča (2:1), Nikola u finišu utakmice zaradio žuti karton.

Milko NOVAKOVIĆ (Dačija) - Igra odlično u Moldaviji - bivši štoper BSK Borče proslavio veliku pobjedu od 7:1 protiv Akademije.

Mijuško BOJOVIĆ (Vasland Beveren) - Fenomenalna partija. Mijuško jedan od najzaslužnijih što Genk nije slavio (0:0).

Savo PAVIĆEVIĆ (Anortozis) - Savo je gazda na Kipru što se tiče defanzive - Anortozis pregazio Alki u gostima (4:0) tako preuzevši lidersko mjesto.

Vladimir VOLKOV (Partizan) - Odličan po lijevoj strani u mini derbiju protiv OFK Beograda - aktuelni šampion Srbije slavio sa 2:0.

Marko BAŠA (Lil) - Dirigent defanzivne linije Crne Gore igra sjajno u Francuskoj - na gostovanju protiv Sošoa odigrao bez greške, a Lil je to iskoristio - pobjeda 0:2.

Milan JOVANOVIĆ (Lokomotiva Sofija) - Odigrao solidno prvo poluvrijeme u kojem je dobio žuti karton. Lokomotiva remizirala sa Černim morem (2:2).

Stefan SAVIĆ (Fiorentina) - Odlična vijest dolazi iz Italije. Savić se oporavio, odigrao cijelu utakmicu u gostima protiv Atalante, gdje je "viola" slavila sa 2:0.

Žarko TOMAŠEVIĆ (Kortrijk) - Teško je bilo nositi se sa napadačima Lirsa - Žarko dobio žuti karton u porazu od 2:0.

Blažo RAJOVIĆ (Vlaznija) - Javno opemenut u remiju sa Lušnjom (1:1). Bio je dosta dobar tokom cijele utakmice.

Predrag FILIPOVIĆ (Alst) - Ušao u 67. minutu protiv Lomela, ali poraz je bio neizbježan - 3:0.

Nemanja GOJAČANIN (Javor) - Tim iz Ivanjice zatajio na gostovanju Novom Pazaru (2:0), ali mladi reprezentativac igrao dobro.

Đorđe VOJVODIĆ (OPS Oulu) - Korektno odradio posao u gradskom derbiju Druge finske lige protiv Oulua - 1:1.

Marko VEŠOVIĆ (Crvena zvezda) - Utopio se u sivilo Zvezde - zbog toga zamijenjen već na poluvremenu u porazu od Voždovca 1:0.

Blažo IGUMANOVIĆ (Astana) - Dobio šansu 12 minuta prije kraja utakmice, ali Aktobe je slavio sa 2:0. Sada Aktobe kao lider ima tri boda prednosti u odnosu na Blažov tim.

VEZNI RED

Igor IVANOVIĆ (OFK Beograd) - Dobio šansu na poluvremenu protiv Partizana, ali nije uspio ništa da promijeni - zaradio žuti karton u porazu od 2:0.

Veljko BATROVIĆ (Viđev Lođ) - Bio na terenu do 55. minuta, ali Viđev je izgubio sa čak 3:0 od Pjasta.

Mladen KAŠĆELAN (Arsenal Tula) - Mladen je najbolji igrač tima, ali ostali nijesu na nivou. Vidjelo se to u četvrtom uzastopnom porazu - Saljut je bio bolji sa 3:0.

Nemanja NIKOLIĆ (Dinamo Minsk) - Nastavlja sa odličnim rolama u dresu bjeloruskog tima. Dinamo i Nemanja odlični - pobijedili u gostima Neman 1:0.

Miloš KRKOTIĆ (Dačija) - Kakva partija - u kanonadi protiv Akademije (7:1), Krkota potpisao het-trik!

Vladimir BOLJEVIĆ (Krakovija) - Igrao 14 minuta u dobroj utakmici protiv Visle iz Krakova. Krakovija upisala odličan bod - 1:1.

Marko VUKASOVIĆ (Kečkemet) - Bio korektan na gostovanju protiv sjajnog Videotona koji je pobijedio sa 1:0.

Boris BULAJIĆ (Kečkemet) - Bivši član Čelika je dobar u Mađarskoj, ali poraz od Videotona (1:0) je bio očekivan. Dobio žuti karton, izašao u 81. minutu.

Mirko RAIČEVIĆ (Hoverla Zakarpatija) - Ćiro odigrao sjajno. Hoverla pobijedila sa 2:0 Arsenal iz Kijeva, bivši kapiten Budućnosti držao sredinu terena.

Marko BAKIĆ (Fiorentina) - Vićenco Montela ispunjava dato obećanje - kormilar Fiorentine je rekao da će dati šansu Bakiću, a u Bergamu je igrao 20 minuta, gdje je "viola" savladala Atalantu - 2:0.

Damir KOJAŠEVIĆ (Astana) - Piksi je sa Astanom napravio korak nazad - izgubili su derbi od Aktobea sa 2:0.

Dragan BOŠKOVIĆ (Sapunbari) - Bole gazi na Tajlandu. Popularni "slonovi" sa 3:0 pobijedili Bangkok, a desetka Sapunbarija zatresla mrežu za konačni rezultat.

Bojan KALJEVIĆ (Mosta, Malta) - Stigao je prvi gol - Kaljević dobro izveo jedanaesterac iz kojeg je donio prednost, koja se na kraju pretvorila u pobjedu protiv Balzana u gostima - 1:3.

Marko RAIČEVIĆ (Napredok) - Solidan u remiju protiv Pelistera 2:2. Mnogo znači vezi Napredoka.

NAPAD

Nikola NIKEZIĆ (Olimpija) - Dobro odradio cijelu utakmicu na gostovanju u Velenju - dobio žuti karton, ali "zeleni" su pobijedili Rudar sa 1:2.

Srđan AJKOVIĆ (BSK Borča) - Igrao do 84. minuta u slaboj predstavi koju je kaznio Metalac sa visokih 5:0.

Dragan BOGAVAC (OFK Beograd) - Pokušavao je tokom cijelog meča da postigne gol, ali Partizan je bio bolji sa 2:0.

Đorđije ĆETKOVIĆ (Bežanija) - Bio na terenu do 68. minuta, ali nije dao veliki doprinos u porazu od Borca - 1:0.

Bojan BOŽOVIĆ (Bežanija) - Novih, ali ne baš uspješnih devedeset minuta - Čačani su pobijedili Bežaniju sa 1:0.

Filip KASALICA (Crvena zvezda) - Ušao na poluvremenu da unese svježu krv, ali bruka od Voždovca (poraz 1:0) je bila suđena za Zvezdu. Poslije meča je sa svim igračima (sem Bajkovića i Miloša Ninkovića) mora da skine dresove, ta da ih preda navijačima.

Mirko VUČINIĆ (Juventus) - Oporavio se, pa odigrao 20 minuta u tijesnoj pobjedi koju je Juve obezbijedio protiv tvrde Verone - 2:1.

Dženan RADONČIĆ (Šimicu) - Sjajni Šunsuke Nakamura rastužio Dženana - Šimicu pretrpio poraz u gostima od budućeg šampiona Jokohame (1:0). Radončić igrao cijeli meč i dobio žuti karton.

Radomir ĐALOVIĆ (Sepahan) - Zamijenjen u samom finišu iranskog derbija protiv Persopolisa. Sepahan pobijedio 2:0, a nekadašnji reprezentativac Crne Gore imao zapaženu ulogu.

Luka ĐORĐEVIĆ (Tvente) - Igrao samo u sudijskoj nadoknadi u pobjedi protiv Heraklesa - 3:0.

Žarko KORAĆ (Hapoel Haifa) - Bio dosta dobar u neočekivanoj pobjedi u gostima protiv snažnog Beitara (0:1). Žarko izašao u 75. minutu.

Darko PAVIĆEVIĆ (Zalegeršeg) - Novim golom je još jednom dokazao da je najbolji igrač kluba. Ali, stigao je novi poraz - 4:1 od Nirđirhaze. Pavićević sigurno ima kvalitet za elitu mađarskog fudbala.

Slaven STJEPANOVIĆ (Vendsisel, Danska) - Učestvovao u pobjedi nad Federikom od 2:1. Stjepanović se lijepo snašao na sjeveru Evrope.

Radislav SEKULIĆ (Čukarički) - Ušao desetak minuta prije kraja meča, ali to nije bilo dovoljno da stvori neku ozbiljniju priliku u remiju bez golova protiv Jagodine.

Saša JOVOVIĆ (OPS Oulu) - Zbog povrede zamijenjen poslije samo 26 minuta protiv Oulua - 1:1.

Ilija SPASOJEVIĆ (Mitra Kukar, Indonezija) - I poslijednje kolo je zaokružio pogotkom - Spasojević je poentirao u pobjedi protiv Persije (2:0). Zamijenjen pet minuta prije kraja meča.

Đorđe Krkeljić (Napredok) - Bio je na terenu do posljednjeg sudijskog zvižduka - imao prilika, ali nije uspio da poentira u remiju sa Pelisterom - 2:2.

Portal Analitika