Svijet

Italija: Mafijaški bos uhapšen na plaži

2309itaBOSS
M
afijaški bos Masimilijano Sestito (42) uhapšen je dok se sunčao na plaži, šest nedjelja nakon što je pokrenuta tajna istraga, prenose agencije.

Italija: Mafijaški bos uhapšen na plaži
Portal AnalitikaIzvor

Sestito je bio uslovno oslobođen, ali se nije vratio u zatvor nakon što je osuđen za ubistvo policajca Renata Lija prilikom policijske blokade 1991. godine.

Turisti na plaži u Ćentoli, kod Palinura, na jugu Italije, zapanjeno su gledali kada je policija opkolila Sestita, koji je na sebi imao samo kupaće gaće.

On ih je ubjeđivao da su se namjerili na pogrešnog čovjeka i pokazao im lažne lične isprave, ali je uhapšen i odveden u obližnju policijsku stanicu sa muškarcem koji je bio sa njim.

Policija je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako sjedi na peškiru u kupaćim gaćama i sa lisicama, dok policajac stoji pored njega. Sestito je bio osuđen na doživotnu robiju, ali mu je kazna smanjena na 30 godina.

Policija tvrdi da je on i dalje ključna figura u kalabrijskoj mafiji “Ndrangeta”, a osumnjičen je za niz drugih zločina koji se povezuju sa mafijom, kao što su ucjena, reketiranje i trgovina drogom. Glavni je osumnjičeni u još jednom slučaju ubistva, kao i u slučaju pokušaja ubistva.

Prošlog mjeseca uslovno je oslobođen iz zatvora nedaleko od Rima, ali se nije javio policiji kao što mu je naređeno, već je pobjegao vjerujući da će na plaži biti bezbjedan.

"Bilo je kao u sceni iz nekog filma. Uživali smo u suncu i moru, a u sljedećem trenutku pored nas su se pojavili naoružani policajci, koji su dovikivali dvojici momaka u kupaćim gaćama da legnu na zemlju", kaže jedan turista.

Ovo nije prvi put da je mafijaš uhapšen na plaži. Prošle godine mafijaški bos Roberto Matalone uhapšen je posle dvije godine u bjekstvu dok je čitao knjigu na plaži nedaleko od lučkog grada Ređo Kalabrija.

Blic

Portal Analitika