Abiznis

HUSOVIĆ: Vlada će dodatno pomoći razvoj sjevera

2309HusovicR
V
lada Crne Gore odlučila je da dodatno pomogne razvoj sjevera, saopštio je njen potpredsjednik Rafet Husović u razgovoru sa predsjednikom opštine Berane Vukom Golubovićem.

HUSOVIĆ: Vlada će dodatno pomoći razvoj sjevera
Portal AnalitikaIzvor

Beranama će pomoć stići za završetak projekata kao što su biznis zona, sportska dvorana i univerzitetski centar, te za nastavak radova na vodovodnoj mreži i uređenju postojećeg odlagališta otpada.

“Direkcija javnih radova uradila je skoro sve što je planirano, ostale su još neke gradske saobraćajnice koje će biti završene do kraja godine. Za naredni period, pored pomenutog, u planu je i izgradnja novog mosta na Limu”, istakao je Husović.

Golubović je kazao da je lokalna uprava definisala prioritetne kapitalne projekte koje treba realizovati u narednom periodu.

“Veoma značajno je što hitnije rješavanje problema odlaganja otpada i u tom dijelu preduzete su mjere koje se tiču uređenja postojećeg odlagališta otpada, a uporedo se vode i aktivnosti na izgradnji sanitarne deponije”, kazao je Golubović.

Golubović je istakao i značaj radova koji se izvode na putu Berane - Lubnice - Kolašin, a za iduću godinu najavio je i početak radova na izgradnji polikliničkog centra i izmještanje cjevovoda, koji od Merića vrela do Berana ide pored puta Berane - Lubnice.

Husovićeva posjeta dio je redovnih aktivnosti usmjerenih na identifikaciji projekata koji će se planirati budžetom Crne Gore za 2014. godinu, navodi se u saopštenju.

rtcg.me

Portal Analitika