Region

Đilas prodao "Dajrekt mediju" biznismenu iz Bugarske

2309krasimir
K
ompanija "Direct Media", dosadašnja članica "Multikom grupe" lidera DS Dragana Đilasa, postala je dio medijske grupe bugarskog biznismena Krasimira Gergova, prenosi Blic.

Đilas prodao "Dajrekt mediju" biznismenu iz Bugarske
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopštila "Direct Media", Gergov je u medijskom biznisu još od ranih devedesetih godina i na bugarsko medijsko tržište doveo je najveće strane investitore. Dugogodišnji je bugarski partner "Central European Media Enterprises" (CME) kao i "News Corporation", uglednih medijskih kompanija koje posluju u srednjoj i istočnoj Evropi.

Gergov je i akcionar bTV Media Group, vodeće medijske kuće na bugarskom tržištu sa 44 odsto udjela, i predsjednik oglašivačke agencije "Kres", prve bugarske “full service” agencije. Partner je u najvećoj medijskoj agenciji "Piero 97", kao i u vodećem OOH provajderu "JC Decaux". U svojim kompanijama u Bugarskoj zapošljava oko 1.000 ljudi.

"Direct Media A.D." je kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda koja posluje u cijelom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u 7 zemalja, a 2010. godine se pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji. "Direct Media" je lider u komunikacijskom i medija planiranju, kao i u zakupu medija u cijelom regionu. Osnovana 2001. godine, dugogodišnji je partner najvećih medija provajdera i oglašivača u regionu, kao i lider u svim najvažnijim kategorijama oglašavanja.

U svom poslovanju, "Direct Media" je uvijek nastojala da primjenjuje najviše poslovne standarde i da implementira najnovije i najefikasnije strategije oglašavanja za svoje partnere, piše u saopštenju.

"Direct Media" dalje navodi da ovim poslovnim aranžmanom otvara novo poglavlje u funkcionisanju medijskog tržišta i tržišta oglašavanja u Srbiji i regionu, te da će ovakve strane investicije omogućiti novi prostor za slobodnu konkurentsku borbu najboljih i najsposobnijih.

 

Portal Analitika