Košarka

Eurobasket: Parker najbolji strijelac, Krstić najprecizniji

ParkerFrance
F
rancuski reprezentativac Toni Parker, nakon titule za najkorisnijeg igrača (MVP), dobio je priznanje za najboljeg strijelca na Evropskom prvenstvu (EP) u Sloveniji.

Eurobasket: Parker najbolji strijelac, Krstić najprecizniji
Portal AnalitikaIzvor

Parker je prosječno postizao 19,7 poena po utakmici, a u borbi za to priznanje pobijedio je hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića, koji je imao 17,4 poena po meču.

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić bio je najprecizniji strijelac šampionata, pošto je ubacio 51,3 odsto šuteva iz igre, a na listi strijelaca zauzeo je peto mjesto sa postignutih sa 15,4 poena po utakmici.

Najbolji skakač šampionata je Belgijanac Aksel Ervel sa 7,9 skokova po utakmici, ispred Španca Marka Gasola, koji je imao 7,8 skokova. Gasol je imao ubjedljivo najviše skokova na prvenstvu, ukupno 86.

Titulu najboljeg asistenta ponio je Litvanac Mantas Kalnijetis sa pet asistencija po utakmici, dok su po ukradenim loptama na vrhu Peteri Koponen iz Finske i Španac Riki Rubio sa po 1,4. Vjačeslav Kravcov iz Ukrajine najbolji je po blokadama, sa učinkom dvije blokade po utakmici. (Mina)

Portal Analitika