Svijet

Bosanac uspio da spasi sebe i dijete iz Tržnog centra u Najrobiju

bosanac
U
tržnom centru smrti u Najrobiju, u kom je u terorističkom napadu stradalo 68 ljudi, među taocima je bio i Miro Marinović iz Bugojna u BiH, a prema tvrdnjama njegovih prijatelja, na Fejsbuku je objavio da su on i njegov sin tri sata bili zatočeni, ali da su uspjeli da izađu nepovrijeđeni.

Bosanac uspio da spasi sebe i dijete iz Tržnog centra u Najrobiju
Portal AnalitikaIzvor

Marinović je na ovoj društvenoj mreži objavio i link na Rojtersovu sliku na kojoj se vidi kako beži iz tržnog centra sa sinom u rukama, piše “Jutarnji list”.

On se sa suprugom i dvoje djece preselio u Najrobi u junu, kada je postao zamjenik direktora operacija afričkog ogranka organizacije “Church World Service”, koju je nakon Drugog svjetskog rata osnovalo 37 hrišćanskih crkava iz SAD. Cilj ove organizacije je borba protiv gladi i siromaštva i promovisanje mira i pravde u svijetu.

Marinović je četiri godine na Tajlandu radio za “International Rescue Committee”, a prema njegovom profilu na društvenoj mreži LinkedIn, u Feniksu je 2002. diplomirao poslovni menadžment, a u Merilendu 2011. magistrirao međunarodni menadžment.

(blic.rs)

Portal Analitika