Društvo

Sjutra dodjela nagrada za prvu etapu regate “Hiljadu ostrva”

2309WildJoeok
D
odjela nagrada za prvu etapu regate “Hiljadu ostrva” i jednodnevne regate “Hiljadu ostrva + 2” u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro i Jedriličarskog kluba Rijeka, održaće se sjutra u 20 časova na bazenu “Purobeach”, saopšteno je Portalu Analitika iz Porto Montenegra.

Sjutra dodjela nagrada za prvu etapu regate “Hiljadu ostrva”
Portal AnalitikaIzvor

“Regata Hiljadu ostrva održava se od 19. do 28. septembra, u dvije etape. U prvoj, nakon starta u subotu 21. septembra iz Rijeke, uzduž rute od tristotinjak milja, izazovi navigacije bila su mnogobrojna ostrva i kanali Jadrana. Regatna flota je ostavila za sobom ostrva Unije, Susak, Premudu, Dugi otok, Kornat, Vis, Lastovo i Mljet i usidrila se u marini Porto Montenegro. Nakon dodjele nagrada za prvu etapu, flota će u srijedu 25. septembra startovati u smjeru prema Rijeci, na istom kursu”, precizirano je u saopštenju.

U akvatorijumu bokokotorskog zaliva sjutra se održava mala regata “Hiljadu ostrva +2”, kada će ovdašnji jedriličari imati priliku da jedre sa učesnicima jadranske regate, koja okuplja 11 brodova sa više od 70 učesnika.

-Nagrade će biti dodijeljene za sve klase, a posebne nagrade biće dodijeljene brodovima sa ORC sertifikatom- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika