Društvo

Dragojević: Udomljeno 13 napuštenih pasa

pas3slajd
F
ejsbuk grupa „Udružimo se da pronađu dom“ nakon mjesec i po djelovanja, udomila je 13 napuštenih pasa i uspjela da uz pomoć veterinarske ambulante „Savić“da obezbijedi sredstva za vakcinisanje 12 štenadi.

Dragojević: Udomljeno 13 napuštenih pasa
Portal AnalitikaIzvor

Osnivač Fejsbuk grupe Mila Dragojević kazala je Portalu Analitika da su pokrenuli široku akciju spašavanja i zbrinjavanja napuštenih pasa.

- Pet šopovi „Dora“ i „Kakadu“ su nam pomogli oko hrane. U saradnji sa „Dorom“ skupljamo hranu za pse iz podgoričkog azila uplatom na „Dorin“ žiro račun kako bi ljudi koji ne žive u Podgorici, takođe, mogli da doniraju za ove pse, rekla je Dragojević.

Prema njenim riječima, za ženku  foksterijera iz Pljevalja - koja je živjela u šumi, ta grupa je skupila novac za prevoz i vakcinu i uspjeli su da je udome.

pas1ok- Za zlatnog retrivera iz Pljevalja, koji je bio u jako lošem stanju, je otišao naš član i doveo ga svojoj kući - gdje već ima jednog koji je udomljen iz Nikšića, a koji je takođe bio napušten, dok smo kuju iz Budve vakcinisali i sterilisali, navela je Dragojević.

Ona je istakla da ta Fejsbuk grupa sarađuju sa društvom za zaštitu životinja „Ruka-šapi“ i pomažu im oko promovisanja pasa iz azila kao i prikupljanja hrane za njih.

- Od ove nedjelje imamo saradnju sa dnevnim listom „Dan“ u kome će svake nedelje biti objavljene slike dva psa po našem izboru, a juče prvom objavom- jedan već udomljen, istakla je ona.

Ova Fejsbuk grupa je obezbijedila prevoz za više pasa do raznih gradova u Crnoj Gori.

- Imamo članove kojio svom trošku dođu po psa ili ga odvezu gdje treba. Takođe, sklonili smo psa bolesnog od lajsmanije sa ulice da ne bi uginuo u mukama i zarazio druge i uz pomoć društva ga eutanizirali, objasnila je ona.

Fejsbuk grupa je inače osnovala zbog Sunca - najpopularijeg psa kod nas na Fejsbuku koja je boravila 11 mjeseci u kotorskom azilu.

pas2ok- Ona je sada u savršenom domu sa još 10 pasa. Ima i pasoš i gdje god bude vlasnik išao, ići će i Sunce, navela je Dragojević.

Ova Fejsbuk grupa je bila aktivna oko slučaja zlostavljanja magarca u Baru.

- Poslali smo preko 30 mailova na adresu nadležnih isto veče, da bi oni sjutradan intervenisali odmah, nadam se da smo tu pomogli makar malo, istakla je Dragojević.

Psi udomljeni preko ove Fejsbuk grupe imaju obezbijeđen popust od 25 odsto u veterinarskoj ambulanti „Montvat“ na sve usluge.

Iz ove Fejsbuk grupe kažu da donatore za svoje aktivnosti nemaju, samo imaju saradnju sa šopovima, ali se članovi trude da sakupe novac za aktivnosti.

- Plan je da nastavimo ovako, da pomažemo prvenstveno psima iz azila kako bi se azil oslobađao za pse koji su na ulici i koji bi onda mogli da nađu mjesto u azilu do sterilizacije ili kastracije, i nakon dobijanja vakcine za bjesnilo. Jer dok je god azil prenatrpan, nema mjesta za nove pse. I naravno udomljavanje ostalih pasa bez vlasnika, ostavljenih da uginu, napuštenih i neželjeni ... Ja vodim ovu Fejsbuk grupu uz pomoć još dva administratora i volontera, zaključila je Dragojević.

Portal Analitika