Fudbal

VIDEO: Navijači prekinuli derbi Bešikataš - Galatasaraj

NerediTurska
V
eliki derbi turkskog fudbalskog prvenstva između Bešiktaša i Galatasaraja prekinut je u sudijskoj nadoknadi vremena pri vođstvu gostiju od 2:1 zbog upada navijača domaće ekipe na teren i haosa koji su tamo izazvali.

VIDEO: Navijači prekinuli derbi Bešikataš - Galatasaraj
Portal AnalitikaIzvor

Bešitaš je od 18. minuta vodio golom Hua Almeide, ali sve se promijenilo u nastavku. Galatasaraj je preko Didijea Drogbe postigao dva gola (60. i 72. minut) i preuzeo vođstvo, a onda je ostao bez isključenog Felipea Mela, u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Njegov izlazak sa terena bila je varnica koja je pokrenula navijače Bešiktaša, jer su gađanjem svim i svačim odgovorili na potez 30-godišnjeg Brazilca koji je podigao dres "Galate" dok je napuštao stadion.

Bio je to samo početak haosa. Stotine navijača "Fenera", dijelom nezadovoljni rezultatom, dijelom tim potezom koji su smatrali provokacijom, stuštilo se na teren, uzimajući i plastične stolice usput. Igrači su bježali glavom bez obzira, a tek je reakcija policije primirila situaciju, ne i dovoljno brza da bi spriječila zvanično prekidanje meča prije očekivanog kraja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika