Ostalo

VN Singapura: Fetelu pobjeda

FetellTrijumf
V
ozač Red bula, Njemac Sebastijan Fetel, treći put uzastopno pobjednik je Velike nagrade Singapura, 13. trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja je vožena na stazi Marina Bej.

VN Singapura: Fetelu pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Fetel, koji je startovao sa pol pozicije, do sedme pobjede ove sezone, 33. u karijeri, došao je u vremenu sat, 59 minuta, 13 sekundi i 13,2 stotinke

Branilac trofeja ove sezone pobijedio je i u Maleziji, Bahreinu, Kanadi, Njemačkoj, Belgiji i Italiji.vŠpanac Fernando Alonso u Ferariju osvojio je drugo mjesto, treći je bio Finac Kimi Raikonen u Lotusu, a četvrti Njemac Niko Rozberg u Mercedesu

Britanac Luis Hamilton u Mercedesu osvojio je peto mjesto, šesti je bio vozač Feraija, Brazilac Felipe Masa, a sedmi Britanac Dženson Baton u Meklarenu.

Bodove su još osvojili vozač Melklarena, Meksikanac Serhio Peres, Njemac Nikolas Hilkenberg u Zauberu i njemački vozač Adrian Sutil u bolidu Fors Indije.

Fetel je vodeći u plasmanu vozača sa 247 bodova.Alonso je drugi sa 187, a treći Hamilton sa 151 bodom.vRed bul zauzima čelnu poziciju u plasmanu konstruktora sa 377 bodova.vFerari je drugi sa 274, a treći Mercedes sa 267 boda.Šampionat Formule 1 biće nastavljen 6. oktobra trkom za VN Koreje.

Portal Analitika