Abiznis

Kupujte jeftino iz fotelje

2209kartica_tastatura
R
učni sat modernog dizajna, muška jesenja jakna, košulja, markirani kožni kaiš za pantalone i tablet računar prosječnih karakteristika sve za 70 eura.Vjerovatno ova rečenica zvuči kao slogan neke rasprodaje u tržnom centru pred zatvaranje, ali je riječ o realnim cijenama na sajtovima za online kupovinu koji isporučuju robu u Crnu Goru i to za većinu artikala bez naplate prevoza, piše Pobjeda.
Kupujte jeftino iz fotelje
Portal AnalitikaIzvor

Sajtovi poput aliexpress.com i dealextreme.com omogućavaju kupcima širom svijeta da pronađu najrazličitiju robu po vrlo povoljnim cijenama.

Kako u Crnoj Gori ne postoji mogućnost plaćanja putem PayPall servisa, free shippinng sajtovi čine se kao dobra alternativa.

Prvo pitanje koje potencijalni internet kupci postavljaju kada se pomenu free shipping sajtovi je koliko je to sigurno i kako da znam da mi umjesto telefona neće poslati parče tvrdog drveta?

Potpuno opravdan skepticizam u vremenu kada putem medija saznajemo za skoro svakodnevne prevare u oblasti onlajn trgovine.

Odgovor je vrlo prost ništa nije sigurno sto odsto, ali postoje sajtovi sa milionima zadovoljnih kupaca i njihova sigurnost se mjeri kvalitetnim odzivom (feedbackom) mušterija.

Dakle, ako prodavač na sajtu ima ispod 96 odsto pozitivan feedback veća je vjerovatnoća da će biti neki problem, pa se prporučuje da ih potencijalni kupac prekoči.

Kada je riječ o carinjenju uvezene robe postoje načini da se naruči roba veće vrijednosti od one za koju se ne plaća carina, jer sajtovi poput aliexpress.com omogućavaju upis više adresa za slanje sa istog naloga.

Pošto se može upisati pet adresa za slanje, poželjno je to učiniti ako se naručuje često.

Na taj način se smanjuje problem naručivanja više proizvoda pošto im obično treba nekoliko dana da sve upakuju i pošalju.

Prosto moguće je naručiti proizvode na istu adresu, ali na različite primaoce.

„Kada je riječ o carinjenju, kad je u pitanju neki paket veće vrijednosti, kad vidite da je prispio na carinu treba ih zvati i pitati da li su poslali jer često znaju da ga danima drže i ništa ne rade“, jedan je od komentara na forumu posvećenom online kupovini.

Mješovita roba gotovo svih vrsta dostupna je za naručivanje, a moguće je naići na izuzetno povoljne cijene, nekada i višestruko jeftinije nego u domaćim prodavnicama uz stalnu ogradu da ne treba naručivati robu čija cijena izgleda nerealno recimo laptop za 14 eura.

Prema riječima onih koj i su već naručivali robu putem free shipping sajtova, najpovoljnije cijene se mogu pronaći u odjeljcima za kupovinu garderobe. Tako je jesenju firmiranu mušku jaknu moguće pazariti za sumu u rasponu 15-45 eura, dok su košulje (takođe firmirane) od šest do dvadesetak eura.

Postoje zaista nevjerovatne cijene poput izuzetno lijepo dizajniranih ženskih satova koji se mogu kupiti za dva eura po komadu, a slično je i sa firmiranim sunčanim naočarima. Ipak, najbolji odnos cijene i kvaliteta ćete pronaći upornijom pretragom, dakle oni najuporniji imaju najviše šansi da dobro pazare „za male pare“.

Na isporuku se čeka od 30 do 60 dana, ali svi koji su naručivali kažu da se čekanje isplati.

foto: aviokarta.net

Portal Analitika