Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Koalicija u Mojkovcu: SNP-u 8 odborničkih mjesta, Novoj 3, PzP-u 2, DSS-u 2, Milanu Kneževiću jedan odbornik

Koalicija u Mojkovcu: SNP-u 8 odborničkih mjesta, Novoj 3, PzP-u 2, DSS-u 2, Milanu Kneževiću jedan odbornik

oksporazum-pr1
S
porazumom o koalicionom nastupu na lokalnim izborima u Mojkovcu koji je potpisan prije dva dana između Socijalističke narodne partije, konstituenata Demokratskog fronta i Demokratske srpske stranke predviđeno je da u slučaju pobjedničke varijante i 16 osvojenih mandata SNP-u pripadne osam odborničkih mjesta.

Koalicija u Mojkovcu: SNP-u 8 odborničkih mjesta, Novoj 3, PzP-u 2, DSS-u 2, Milanu Kneževiću jedan odbornik
Portal AnalitikaIzvor

Po tom sporazumu koji ekskluzivno objavljuje Portal Analitika, Novoj srpskoj demokratiji bi pripalo tri odbornička mjesta, Pokretu za promjene dva a Političkoj grupaciji ''Milan Knežević'' jedan odbornički mandat.

Izborna lista nosi naziv ''Pobjednički Mojkovac - Miodrag Lekić''

Treći član koalicije Demokratska srpska stranka će u slučaju pobjedničke varijante dobiti dva odbornička mandata i njihovo učešće u trojnoj koaliciji je iznenađenje imajući u vidu da se ta partija posljednjih tri godine našla na udaru opozicionih kolega zbog podrške gradonačelniku Podgorice.

Skupština Opštine Mojkovac ukupno broji 31 odbornik.

okfotkaaa3
Sporazum su 19. septembra potpisali predsjednik OO SNP Mojkovac Veselin Jovanović, predsjednik OO Nove Miodrag Vuković, predsjednik OO PzP Marinko Medojević, predstavnik Političke grupacije ''Milan Knežević'' Dragan Pejović i predsjednik OO DSS dr Miloje Zejak.

- U tekstu sporazuma se navodi da će svi konstituenti izborne liste samostalno obrazovati klub odbornika.

- Za slučaj da klub odbornika ne mogu samostalno obrazovati, klub odbornika će se obrazovati sa odbornicima koji pripadaju nekom od konstituenata izborne liste ili se pridružiti jednom njenom, već obrazovanom klubu odbornika, navedeno je u tekstu sporazuma.

Na prošlim lokalnim izborima koalicija DPS-SDP osvojila je 18 mandata, dok je SNP-u pripalo 13 odborničkih mjesta. Ostatak opozicije je te izbore bojkotovao.

Na prošlim predsjedničkim izborima Miodrag Lekić je u Mojkovcu osvojio gotovo 400 glasova više od aktuelnog predsjednika Filipa Vujanovića.

 

 

Portal Analitika