Politika

Vujanović i Dačić: Unaprijediti ekonomsku saradnju CG i Srbije

4257ficodacic
Intenzitet i kvalitet državnih odnosa između Crne Gore i Srbije predstavlja dobru osnovu za nastavak i snaženje ekonomske saradnje, uključujući i zajedničko djelovanje na trećim tržištima, kazao je predsjednik Filip Vujanović tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem.

Vujanović i Dačić: Unaprijediti ekonomsku saradnju CG i Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Vujnovićevog kabineta, Vujanović je ocijenio odnose Crne Gore i Srbije maksimalno bliskim i prijateljskim, kakvi treba da budu i ubuduće koristeći prostore saradnje i partnerstva u svim oblastima.

“On je istakao da intenzitet i kvalitet državnih odnosa predstavlja dobru osnovu za nastavak i snaženje ekonomske saradnje, uključujući i zajedničko djelovanje na trećim tržištima. Visoko ocijenjujući vrijednost zvanične posjete predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Crnoj Gori u januaru ove godine, predsjednik je iskazao očekivanje nastavka intenziviranja dobre saradnje vlada i svih državnih organa za čim postoji jednak i zajednički interes Crne Gore i Srbije”, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Dačić se saglasio da bliskost dvije države treba da bude osnov saradnje u svim oblastima, ističući spremnost Vlade Srbije za takav partnerski odnos.

“On je konstatovao potrebu daljeg ulaganja zajedničkih napora na unapređenju ekonomske saradnje, posebno u pogledu infrastrukturnih projekata od zajedničkog interesa”, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

 

 

Portal Analitika