Ostalo

VN Singapura treninzi: Red Bul najbrži

RedBull
A
ktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel zabilježio je najbolje vrijeme prvog dana akcije pred 13. trku sezone, Veliku nagradu Singapura.

VN Singapura treninzi: Red Bul najbrži
Portal AnalitikaIzvor

Mladi Njemac je bio najbrži krugom od 1:44.249 minuta, sa šest desetinki prednosti u odnosu na svog timskog kolege Marka Vebera. Australijanac je ujedno bio jedini unutar sekunde od Fetela, pošto je već Niko Rozberg u Mercedesu na trećoj poziciji imao jednu sekundu zaostatka u odnosu na branioca titule.

Fetel je najbolje vrijeme ostvario na drugom treningu i za skoro tri sekunde nadmašio ono koje je vozač Mercedesa Luis Hamilton postavio na prvom. Britanac je bio taj koji je slijedio iza najbolje trojice, a slijedili su ga Roman Grožan u Lotusu, vozač Ferarija Fernando Alonso i Dženson Baton u Meklarenu.

Prvu desetoricu na drugom treningu kompletirali su Kimi Raikonen u drugom Lotusu, vozač Fors Indije Adrijan Zutil i Serhio Peres u drugom bolidu Meklarena.

Posljednji trening pod reflektorima na stazi „Marina bej“ vozi se u subotu u podne po srednjeevropskom vremenu, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Velika nagrada Singapura startuje u neđelju u 14 časova. (B92.net)

Portal Analitika