Društvo

Vlada očekuje punu primjenu zaključaka o usklađivanju zarada

1909vladacgok
Z
aključci Vlade Crne Gore sa sjednice od 25. aprila 2012. godine o usklađivanju visina zarada u javnim ustanovama i preduzećima u kojima država ima većinsko vlasništvo su i dalje na snazi i Vlada očekuje njihovu punu primjenu, saopšteno je Portalu Analitika iz vladinog biroa za odnose s javnošću.

Vlada očekuje punu primjenu zaključaka o usklađivanju zarada
Portal AnalitikaIzvor

-Vlada će insistirati na dosljednoj primjeni navedenih zaključaka sve do stupanja na snagu zakona o zaradama u javnom sektoru, čija je priprema u toku, i kojim će ovo pitanje biti sistemski regulisano u cilju obezbjeđivanja ravnopravnog i na zaslugama zasnovanog utvrđivanja ličnih primanja zaposlenih u javnom sektoru. Insistirajući na daljem jačanju fiskalne discipline, a u cilju održivog sistema zarada, Vlada je inicirala izmjenu regulatornog okvira koji definiše zarade u javnom sektoru, u pravcu definisanja načina utvrđivanja zarada za sve zaposlene u javnom sektoru koji će biti uslovljen trendom ekonomskih i fiskalnih parametara- ističe se u saopštenju.

Kako je najavljeno, odredbama ovog zakona, čiji glavni cilj će biti unificiranje načina obračuna zarada za obavljanje istih poslova, biće obuhvaćena i preduzeća u većinskom vlasništvu države.

Portal Analitika