Košarka

Slovenija preko Srbije do Svjetskog prvenstva

1909slovenijakosarkasiok
R
eprezentacija Slovenije, domaćina Evropskog prvenstva u košarci, pobijedila je danas u ljubljanskoj „Stožice Areni“ u razigravanju za plasman od pete do osme pozicije, selekciju Srbije rezultatom 92:74 (16:30, 35:53, 55:71).

Slovenija preko Srbije do Svjetskog prvenstva
Portal AnalitikaIzvor

Slovenija će se nakon pobjede nad Srbijom za petu poziciju boriti sa pobjednikom susreta reprezentacija koje budu poražene u današnjim četvrtfinalnim susretima između Hrvatske i Ukrajine, odnosno Italije i Litvanije.

Slovenija je do dvocifrene prednosti došla tri i po minuta prije kraja prve četvrtine, a izabranike Božidara Maljkovića u tom periodu igre predvodili su Zoran Dragić sa devet i Boštjan Nahbar sa pet poena. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 30:16 u korist domaćina Evropskog prvenstva.

Uspješniji u šutevima za tri poena, Slovenci su u prvom poluvremenu pogodili sedam "trica" iz 11 pokušaja, dok su reprezentativci Srbije za tri poena šutirali devet puta, a pogodili jednom. Slovencima se isplatila i dominacija Mirze Begića pod košem, koji je tokom prvog dijela sa četiri uspješna skoka u odbrani i jednim u napadu unio dodatnu sigurnost u redove slovenske selekcije, koja je prvo poluvrijeme zatvorila s prednošću od 53:35.

Reprezentacija Slovenije na otvaranju treće četvrtine došla je do 20 poena prednosti, a nakon koševa Jake Blažiča nakon dva minute igre u trećem periodu rezultat je bio 58:37 u korist domaćina.

Sloveniju je do pobjede predvodio Zoran Dragić sa 23 postignuta poena, dok je najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio Nenad Krstić sa 16 poena.

Portal Analitika