Društvo

Prioritet sprovođenje Strategijskog pregleda odbrane

1909pejanovicdjurisicok
M
inistrica odbrane prof. dr Milica Pejanović Đurišić sastala se danas sa predstavnicima Centra za civilno vojne odnose (CCMR) iz Montereja, Kalifornija.

Prioritet sprovođenje Strategijskog pregleda odbrane
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika sa sastanka, Pejanović Đurišić je izrazila zahvalnost CCMR timu na kontinuiranoj podršci u procesu izgradnje kapaciteta Ministarstva odbrane i Vojske, a posebno na podršci u procesu izrade Strategijskog pregleda odbrane, koji je usvojen početkom jula ove godine.

-Upoznala je sagovornike sa prioritetima ministarstva u narednom periodu, sa akcentom upravo na implementaciji Strategijskog pregleda odbrane. Izrazila je očekivanje da će se saradnja u narednom periodu nastaviti i intenzivirati, u cilju uspješnog ispunjavanja standarda i kriterijuma za članstvo u NATO- ističe se u saopštenju ministarstva.

Centar za civilno-vojne odnose je osnovan 1994. godine sa ciljem podrške novonastalim demokratijama u rješavanju savremenih civilno-vojnih izazova. Ovi izazovi uključuju poboljšanje civilno-vojnih odnosa, podršku reformama odbrane i izgradnja institucija, poboljšanje operacija očuvanja i izgradnje mira i borbu protiv terorizma.

Saradnja Ministarstva odbrane i CCMR je počela 2007. godine i obuhvata brojne oblasti: organizaciju komandi i štabova,razvoj sistema profesionalnog vojnog školstva, procjenu bezbjednosti na moru, planiranje odbrane i drugo. Tokom boravka u Crnoj Gori, predstavnici CCMR tima za pripadnike Ministarstva i Vojske realizuju radionicu na temu "Upravljanje odbranom".

Portal Analitika