Region

Zvečan: Ubijen pripadnik Euleksa

euleks
J
edan pripadnik Euleksa ubijen je kod Zvečana, a dva su ranjena, javlja Beta. Na njihovo vozilo otvorena je rafalna paljba, a ne zna se ko je izveo napad.

Zvečan: Ubijen  pripadnik Euleksa
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima prištinskih elektronskih medija, ubijen je A. S. iz litvanskog kontingenta Euleksa, koji je povredama podlegao u bolnici u Sjevernoj Mitrovici.

Osim ubijenog pripadnika Euleksa, povrijeđena su još dva policajca kojima se ljekarska pomoć ukazuje u kosovsko-mitrovačkoj bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, u vozilu su bili i carinici i prevodilac.

Ubijeni policajac pogođen je u predjelu glave i stomaka.

Tanjug ima informaciju da je u kosovsko-mitrovačku bolnicu primljen jedan pripadnik Euleks policije, koji se nalazi u teškom stanju, ali ta agencija nema potvrdu da je neko preminuo.

Portparol Euleksa Irinina Gudeljević izjavila je Tanjugu da se incident dogodio jutros na sjeveru Kosova kod Zvečana, ali nije mogla da iznese druge detalje.

Kako Tanjug saznaje incident se dogodio na putu Kosovska Mitrovica - Jarinje, kada je pucano na vozilo Euleksa. Ispred bolnice u Kosovskoj Mitrovici nalaze se vozila Euleksa i kosovske policije.

Područje incidenta je Euleks policija blokirala.

Na lice mjesta odmah su izašali Kfor i specijalne jedinice Euleksa.

Pronađene su čaure koje su ostale iza ubice.

(b92)

 

Portal Analitika