Društvo

Muškarac ranjen u glavu nakon pucnjave na pragu privatne kuće u Berislavcima

ajkovic
S
ve današnje crnogorske dnevne novine iznose priču o Podgoričaninu Danilu Ajkoviću (60) i incidentu koji se desio preksinoć u njegovoj vikendici u Berislavcima.

Muškarac ranjen u glavu nakon pucnjave na pragu privatne kuće u Berislavcima
Portal AnalitikaIzvor

Prema onome što je Ajković ispričao novinarima, on je preksinoć ranio jednog od, kako tvrdi, provalnika koji su pokušali da mu opljačkaju vikendicu.

Incident se dogodio nešto prije ponoći, kada je Ajković, „pošto je čuo da provalnici repetiraju oružje i pokušavaju da mu obiju vrata, nasumice opalio dva hica", od kojih je jedan pogodio Mladena Dobrovića (40) u glavu.

Ajković tvrdi da je to već šesti put da mu se kuća obija, da je svaki put prijavljeno Upravi policije, „ali niko ništa nije preduzimao".

"Ja sam bio u kući, oni su jednostavno navaljivali na vrata. Ja sam ih upozoravao onda su oni repertirali oružje. Ja sam onda nasumice pucao da ih uplašim kroz zatvorena vrata. Pucao sam dva puta iz vatrenog oružja, treći put sam pucao kada sam izašao u vazduh. Prijavio sam policiji mislio sam da su tu negdje, da se sakrivaju", kazao je Ajković, prenose Pobjeda, Vijesti  i Dnevne novine, kojima je priča o Ajkoviću danas udarna tema.

U svim dnevnim novinama ovaj je potez dobio pozitivne konotacije. „Branio sam život na kućnom pragu“, „Morao sam pucati“, „Ajković: Branio sam imovinu na kućnom pragu“.

Vijesti navode da Tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv Danila Ajkovića „koji je sinoć oko ponoći u zetskom selu Berislavci uspio da odbrani svoj dom od provalnika tako što je ranio jednog od njih“, a „iako su bili spremni i naoružani za akciju, provalnici nijesu računali da se u kući nalazi njen vlasnik koji im je pokvario planove“.

Ajković poručuje da ga „nije briga i ako se to dogodi jer je samo branio svoj život“.

Vikendica Ajkovića je sinoć, po tvrdnji njenog vlasnika, po šesti put bila na meti provalnika. Pošto je primijetio provalnike i čuo da pokušavaju da mu obiju ulazna vrata, Ajković ih je najprije, kako tvrdi, upozorio, a zatim i potegao pištolj za koji ima dozvolu.

On je dodao da su „provalnici oblijetali oko kuće“, da i ne zna koliko ih je bilo, možda tri – četiri.

Ajković je saslušan u podgoričkom Centru bezbjednosti, nakon čega je po nalogu tužioca pušten.

Do dvojice od njih, došlo se nakon što su ranjenog Dobrovića odveli u Urgentni.

On je zadržan u KC-u, gdje čeka komleksan hirurški zahvat. Prema informacijama koje su prenijeli mediji, Dobrović je stabilnih životnih parametara.

Istraga je u toku.

 

(foto: novocti.rs)

Portal Analitika