Politika

Krivokapić razgovarao sa Ivanišvilijem

ranjogruzijaok1809
P
redsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne Skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić, tokom posjete Gruziji susreo se sa premijerom te zemlje Bidzinom Ivanišvilijem, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Krivokapić razgovarao sa Ivanišvilijem
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je saopštio da je zadovoljan nivoom demokratizacije zemlje i reformama koje sprovodi Gruzija, u kom smislu je odao priznanje premijeru Ivanišviliju na ogromnom doprinosu koji je dao pozitivnim procesima u njegovoj zemlji.

- PS OEBS-a i ja kao njen predsjednik primjećujem o značajan napredak u oblastima za koje je OEBS posebno zainteresovan a koji predstavljaju fundamentalne vrijednosti naše organizacije - rekao je Krivokapić,  navodi se u saopštenju.

Predsjednik Krivokapić i premijer Ivanišvili su zajednički konstatovali da bi Crna Gora i Gruzija trebale da preduzmu intenzivnije korake na unaprjeđenju ekonomske saradnje.

- Jačanje ekonomske saradnje bi moglo da rezultira prisustvom relevantnih gruzijskih investitora u Crnoj Gori - naglasio je Ivanišvili u razgovoru sa Krivokapićem.

Krivokapić je pozvao premijera Ivanišvilija da posjeti Crnu Goru.

Predsjednik crnogorskog parlamenta je razgovarao i sa predsjedničkim kandidatima kao i predstavnicima nevladinog sektora koji se bave monitoringom predizborne kampanje u Gruziji.

 

Portal Analitika