Vaterpolo

VUŠUROVIĆ: Ponosite se medaljama, kao što se mi ponosimo vama!

JunioriPrijem1
O
svajanjem zlatne medalje na šampionatu Evrope, juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, na najbolji mogući način prezentovala je mladost crnogorsku, poručio je na prijemu u Vili ‘’Gorica’’ direktor Uprave za sport i mlade Igor Vušurović. Predsjednik COK-a Dušan Simonović čestitao je juniorima na sjajnom uspjehu, sjajnom ponašanju, i svemu onome što je doprinijelo da dođu u Crnu Goru sa najsjajnijim odličjem.

VUŠUROVIĆ: Ponosite se medaljama, kao što se mi ponosimo vama!
Portal AnalitikaIzvor

‘’Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore je na najbolji mogući način prezentovala mladost crnogorsku, sportski inat i svakako kvalitet i znanje koje ovi momci posjeduju. Neka vam ovo bude dodatan motiv i obaveza da sve zadatke koji su pred vama ispunjavate onako kako ste ispunjavali na Malti. Ovo je itekako bitan sportski rezultat u vašim karijerama, koji će biti veliki podstrek za vrijeme koje dolazi. Nadam se da ćete u perspektivi i u seniorskoj konkurenciji osjetiti čari sportskog radovanja. Čestitam komplet štabu i vaterpolo savezu, jer kada vas vodi olimpijski šampion, kad je njegov prvi saradnik takođe veliki sportista, i uz vaš kvalitet i znanje, rezultat nije mogao da izostane. Želim vam svako zdravlje i da se ponosite medaljama kao što se mi ponosimo vama’’, poručio je Igor Vušurović.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović vjeruje da će već u Riju neko od njih predstavljati Crnu Goru, a da če u Tokiju biti okosnica crnogorske olimpijske reprezentacije.

‘’Čestitam vam na sjajnom uspjehu, sjajnom ponašanju, i svemu onome što je doprinijelo da dođete u Crnu Goru sa najsjajnijim odličjem. Još jednom ste potvrdili snagu crnogorskog vaterpola, snagu crnogorskog sporta. Na vas dugoročno možemo računati. Čestitao bih predsjedniku Saveza na umješnom i krajnje profesionalnom vođenju Saveza. Naravno, najviše zasluga stoji u mišicama naših vaterpolista. Siguran sam da ćemo već u Riju imati nekoga od vas, a u Tokiju bićete okosnica crnogorske olimpijske reprezentacije.’’

JunioriPrijem2
Nije imao previše vremena za odmor, nakon napornih 11 dana na Malti, i teškog puta, ali kada se uzme zlato, svi problemi se zaboravljaju, selector Mirko Vičević.

‘’U ime juniorske vaterpolo reprezentacije zahvaljujem se predsjedniku COK-a Dušanu Simonoviću, zahvaljujem se Upravi za sport i mlade i Igoru Vušuroviću, i potpredsjedniku COK-a Andrija Popović. Lijepo je vratiti se i u par riječi napomenuti da smo naporno radili cijelo ljeto. Da je naša juniorska reprezentacija uložila veliki trud. Dosta lako su se odrekli nekih izazova koje su njihovi vršnjaci imali u istom vremenu. Ali vjerovali su od prvog dana, da će ih jedan rad, jedno veliko zalaganje i disciplina dovesti do rezultata. To im se na najbolji mogući način vratilo.’’

Miloš Konatar kapitenski je vodio Crnu Goru od Ukrajine, preko Rumunije, Grčke, Španije, te Italije i na kraju Srbije do zlatnog odličja.

‘’Ovo je veliki uspjeh za Crnu Goru. Cijelo ljeto smo s epripremali za ovo. Krasila nas je odbrana tokom cijelog turnira. Italijani sun am pravili velike probleme u polufinalu, ali smo se na kraju izborili i sa njima. Na kraju dobro smo analizirali Srbiju, izvukli najbolje i donijeli zlato Crnoj Gori. Bez poraza smo završili prvenstvo i čestitao bih svim momcima. Nadam se da ćemo na svjetskom prvenstvu biti glavni kandidat za zlato, i da ćemo uzeti i to odličje.’’

Prijemu su prisustvovali, predsjednik VPSCG Srđan Kovačević, potpredsjednik Aleksandar Tičić, predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić, kao i potpredsjednik COK-a Andrija Popović.

Portal Analitika