Politika

GEGAJ: Tuzi posjeduju veće godišnje prihode nego što je prikazano u studiji

okgegaj1
F
unkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj kazao je u izjavi za Portal Analitika da je firma “Investment and consulting”, koja je radila studiju održivosti za Gradsku opštinu Tuzi “ozbiljna firma” ali da Tuzi posjeduju veće godišnje  prihode nego što je prikazano u finalnoj verziji studije.

GEGAJ: Tuzi posjeduju veće godišnje  prihode nego što je prikazano u studiji
Portal AnalitikaIzvor

Gegaj je istakao će referenduma u Tuzima biti i da “Malesiji niko nije oduzeo pravo na opštinu”.

- Firma  koja je radila fizibiliti studiju za punopravnu opštinu Tuzi “Investment and consulting“je  ozbiljna firma sa svim potrebnim referencama za taj posao. Uostalom, Komisija koja je bila višestranačka i njih je  izabrala na tenderu, vjerovatno, kao najbolju i najpovoljniju ponudu. Nedavno je i skupštinska većina izglasala nepovjerenje za njihov rad, što je, po meni, bila greška. Inače, odbornici  nijesu trebali da raspravljaju  niti da donesu odluku ili kako je urađeno zaduže predsjednika GO Tuzi da raskine ugovor s njima. Predjsednik  GO Tuzi je potpisao ugovor  s tom firmom i on jedini, uz mišljenje ili preporuku Komisije,  može raskinuti Ugovor sa pomenutom firmom – rekao je Gegaj za Portal Analitika.

On je istakao da odgovorno i oprezno treba ući u one projekte koji će zauvijek uticati na život građana Malesije.

- Moje je mišljenje  da Gradska opština Tuzi posjeduje veće godišnje  prihode nego što je prikazano u finalnoj verziji  projekta navedene firme. Takođe, ne smije se prenebregnuti činjenica, koja je osnova za sve, da građanima Tuzi treba finansijski stabilna i ekonomski održiva opština. Neprihvatljiva okolnost  je to da kao dominatni kriterijumi za osnivanje novih opština budu politički razlozi, zatim  emocionalni, ili etnički. Tuzi treba da bude  opština  iz ekonomskih, a ne političkih razloga - rekao je funkcioner DPS-a.

Gegaj je istakao da će DPS ispoštovati sve što je obećala građanima Tuzi i da “Malesiji niko nije oduzeo pravo na opštinu”.

- Bilo je i  i građana Petnjice koji nijesu povjerovali u obećanje DPS, međutim DPS je ispoštovao sve što je obećao građanima Bihora i oni su danas punopravna opština, što im iz srca čestitam. Malesiji niko nije oduzeo pravo na opštinu već je odgovorna vlast smatrala ono što sam i ja smatrao da bi se došlo do Opštine moraju da se stvore potrebni  preduslovi kako bi ona bila što efikasnija. Uostalom, Tuzi će biti onakav oblik lokalne samouprave kako budu odlučivali njeni građana na demokratskom referendumu. Referenduma će biti i to parvo niko nije oduzeo niti će oduzeti. Referendum je po meni najdemokratski institut  iskazavanja  volje građana – poručio je Gegaj.

Portal Analitika