Košarka

MITROVIĆ: Založiću se za nastavak saradnje sa Lukom Pavićevićem

Danilo-Mitrovic
D
irektor košarkaških selekcija Crne Gore Danilo Mitrović kazao je u intervjuu za Arenu da će kao član Predsjedništva Košarkaškog saveza Crne Gore založiti za nastavak saradnje sa selektorom Lukom Pavićevićem kome je istekao ugovor.

MITROVIĆ: Založiću se za nastavak saradnje sa Lukom Pavićevićem
Portal AnalitikaIzvor

- Luki je istekao mandat, a lično smatram, kao jedan od članova Predsjedništva, da je zavrijedio produžetak saradnje. Nazovimo ovo neuspjehom ali mislim da smo na pravom putu, da je selekcija formirana i da radi na pravim osnovama, rekao je Mitrović.

Govoreći o Nikoli Mirotiću, Mitrović je kazao da ta misija nije završena.

- U javnosti se čuo stav da nijesmo dovoljno bili angažovani oko Mirotića. Tog momka znam od kad je imao deset godina. Imam veoma pozitivno mišljenje o njemu kao čovjeku, a o igračkim kvalitetima ne govorim ja već košarkaški svijet.

Vjerujem da smo nakon našeg velikog napora, napravili veliki iskorak – njegov gest, odbio je da igra za Španiju.

Mitrović je dodao da misli da selektor Pavićević govori istinu kada je u pitanju dilema o minutaži Nikole Vučevića.

- Pavićević je imao potpuni uvid, prije odlaska na EP istakao je sumnju da će se Vučević prilagoditi igri reprezentacije. A samo ću napomenuti da je Vučević zlatan dečko, zlato crnogorske košarke, rekao je Mitrović.

On je istakao da je Vučević po testovima došao u najgorem stanju kondicije.

- Naravno da je trenirao individualno u Baru, ali bio je 30-40 odsto nespremniji kada je došao povrijeđen na pripreme za sezonu u Orlandu. To nam je saopštio Krdžalić, koji je i njegov lični trener, rekao je Mitrović.

 

 

Portal Analitika