Fudbal

LŠ: Derbi u Napulju, Ajaks na Kamp Nou

LigaSampionaLogo
N
akon sinoćnje goleade u grupama A, B, C i D i čak 30 golova na osam mečeva, večeras se nastavlja Liga šampiona u grupama E, F, G i H.

LŠ: Derbi u Napulju, Ajaks na Kamp Nou
Portal AnalitikaIzvor

Lideri italijanske Serije A i njemačke Bundeslige Napoli i Dortmund, dvije ekipe koje na startu sezone zajedno imaju maksimalnih osam pobjeda, odmjeriće snage na startu nove sezone. Sa jedne strane ambiciozni Napolitanci, predvođeni novim trenerom Rafom Benitezom, a sa druge aktuelni vicešampion Evrope, ekipa koju već šest godina sa velikim uspjehom vodi Jirgen Klop.

"Rastemo iz meča u meč i duel sa Dortmundom za nas je pravi izazov. U ekipi imam nekoliko igrača koji imaju iskustvo igranja u Ligi šampiona i to će nam sigurno olakšati posao. Izuzetno poštujemo goste, ali spremni smo na nadigravanje", izjavio je Benitez.

Očekuje se da tribine stadiona "San Paolo" bude ispunjene do posljednjeg mjesta, što automatski znači da igrače Dortmunda, čeka "pakao".

"Već na startu čeka nas najteže gostovanje, Napoli ima sjajan tim, ali ne plašimo se ambijenta i vjerujem da možemo do pobjede, kojom bismo poslali najbolju poruku rivalima u grupi", izjavio je najbolji strijelac Dortmunda Robert Levandovski. U drugom meču Grupe F Olimpik iz Marseja na "Velodromu" dočekuje Arsenal.

Od ostalih mečeva izdavajaju se duel Barselone i Ajaksa, na kojem će Brazilac Nejmar zvanično debitovati u elitnom evropskom takmičenju, zatim meč Čelsija i Bazela, đe Žoze Murinjo kreće na trofej, jedini koji nije osvojio sa londonskim klubom, kao i susret Milana i Seltika na San Siru.

Grupa E:

20:45 - Čelsi - Bazel, Šalke - Steaua

Grupa F:

20:45 - Napoli - Borusija Dortmund, Olimpik Marsej - Arsenal

Grupa G:

20:45 - Atletiko Madrid - Zenit, Austrija - Porto

Grupa H:

20:45 - Barselona - Ajaks, Milan - Seltik

Portal Analitika