Politika

Vijesti: Članovima Ustavnog odbora po 1500 eura bonusa

skupstina
Članovi Ustavnog odbora dobili su po 1500 eura za sedam mjeseci rada u tom skupštinskom tijelu, pokazuju podaci koje je „Vijestima“ dostavio crnogorski parlament.

Vijesti: Članovima Ustavnog odbora po 1500 eura bonusa
Portal AnalitikaIzvor

Prema podacima koje je generalni sekretar Damir Davidović dostavio podgoričkom listu, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, predsjednik Ustavnog odbora koji je ujedno šef parlamenta i 12 članova tog tijela su za angažman na izmjenama ustava u dijelu pravosuđa dobili dodatne naknade.

Oni su tako u avgustu uz redovne poslaničke plate, a bez dodatnih nadoknada za rad u privremenim skupštinskim tijelima, zaradili najmanje 2700 eura, precizira podgorički list.

- To se može zaključiti, ako se uzme u obzir da su prosječne poslaničke plate između 1200 i 1700 eura, konstatuju „Vijesti“.

Ustavni odbor je, prema podacima sa sajta Skupštine, prvu sjednicu održao 15.januara i sa aktivnim radom od deset zasijedanja nastavio do sredine februara. Poslije toga, u aprilu i maju održao je po jednu sjednicu i u julu dvije, nakon čega su 31.jula u parlamentu dvotrećinskom većinom usvojene izmjene najvećeg pravnog akta.

Portal Analitika