Svijet

Uhapšen portparol Muslimanske braće

1808kairoprotestiok
P
ortparol Muslimanske braće Gehad el Hadad uhapšen je danas u najnovijoj seriji hapšenja visokorangiranih članova tog islamističkog pokreta poslije državnog udara u Egiptu od 3. jula, saopštili su bezbjednosni izvori, prenose svjetske agencije.

Uhapšen portparol Muslimanske braće
Portal AnalitikaIzvor

Glavni čovjek za kontakt Muslimanske braće sa predstavnicima svjetskih medija, Hadad optužen je za podsticanje ubistva demonstranata. On je uhapšen zajedno sa još dvojicom čelnika Muslimanske braće u stanu u Kairu.

Hadad je bio šef Kabineta Hairata el Šatera zamjenika lidera Muslimanske braće i sina Esama el Hadada, pomoćnika svrgnutog islamističkog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija.

Ranije danas egipatski sud je zamrznuo imovinu nekoliko lidera Muslimanske braće u okviru akcije vojnih vlasti na slabljenju tog islamističkog pokreta.

Sudske mjere su preduzete protiv lidera pokreta Mohameda Badijea i njegova dva zamjenika Hairata el Šatera i Rašada Bajumija, kao i protiv vođe selafista Hazema Abu Ismaila i vjerskog propovjednika Safvata Higazija.

Oni se od ranije nalaze u pritvoru, pošto su optuženi za podsticanje ubistva demonstranata - Morsijevih protivnika, u seriji hajki protiv lidera Muslimanske braće poslije nedavne promjene vlasti u Egiptu.

 

Portal Analitika