Društvo

Ministarstvo naložilo povlačenje sporne “Eva” sardine

1609eva
M
inistarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja izdalo je nalog uvoznicima i distributerima proizvoda kompanije "Podravka" da odmah, povuku sa tržišta Crne Gore spornu seriju "Eva" sardine sa bijelom lukom i peršunom.

Ministarstvo naložilo povlačenje sporne “Eva” sardine
Portal AnalitikaIzvor

Komapnija "Podravka" ranije je saopštila da konzerva "Eva" sardine sa bijelom lukom i peršunom, pakovanje od 115 grama, serija 09072013, upotrebljivo do 9. jula 2017., zbog fizičkih oštećenja limenki predstavlja rizik po zdravlje ljudi, zbog mogućnosti brzog kvara i štetnog uticaja na zdravlje potrošača.

U Ministarstvu kažu da je sporna serija "Eva" sardine je u Crnu Goru uvezena u avgustu 2013, u količini od 12.150 komada konzervi, od čega je, po izjavi uvoznika i distributera, u promet stavljeno oko 6.000 komada, a preostala količina je u skladištu uvoznika.

"Ministarstvo je takođe uputilo urgencuju Upravi za inspekcijske poslove da se pojača inspekcijski nadzor u skladištu uvoznika i maloprodajnim objektima u cilju provjere efekasnosti naloženih mjera povlačenja i potvrde da se sporna serija ne nalazi u prometu", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja apeluje na potršače da obrate posebnu pažnju pri kupovini ovih proizvoda i prijave eventualno prisustvo ovog proizvoda na tržistu Veterinarskoj upravi ili Upravi za inspekcijske poslove.

"Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja prati dalji razvoj situacije, i o svim novim dešavanjima redovno će obavještavati javnost", navodi se u saopštenju tog resora.

 

Portal Analitika