Društvo

Bjelopoljce odali otisci na skanku

1709otisak
P
olicija je u saradnji sa kolegama iz Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja iz Bijelog Polja, Berana i Pljevlja identifikovala S.R. (27) i R.N. (26) iz Bijelog Polja, osumnjičene da su posjedovali preko 1,5 kilograma skanka, javlja RTCG.

Bjelopoljce odali otisci na skanku
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su, 17. aprila 2013. godine, oko 15.30 časova, u mjestu Crnionica, kraj puta našli u tegli sadržaj zelene biljne materije za koju su posumnjali da se radi o marihuani.

Pronađena je i vaga za precizno mjerenje, o čemu je obaviještena Grupa za suzbijanje droga. Vještačenjem u Forenzičkom centru otkriveni su DNK profili tada nepoznatih osoba, objašnjavaju u Upravi policije.

Službenici navedene Grupe su preduzeli operativne mjere, koje su dovele do identiteta lica za koja se sumnjalo da su počinili ovo krivično djelo - S.R. i R.N.

"Na osnovu prezentovane dokumentacije, Viši državni tužilac u Bijelom Polju je prihvatio inicijativu službenika Grupe za suzbijanje droga i izdao naredbu za pribavljanje DNK uzoraka od S.R. i R.N", saopšteno je iz Uprave policije.

Vještačenjem DNK profila pronađenih na materijalima i DNK profila S.R. i R.N. je utvrđeno poklapanje navedenih profila.

"Protiv S.R. i R.N, na osnovu svega navedenog, nadležnom tužiocu, 10. septembra, podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika