Društvo

ŽICG: Prekid željezničkog saobraćaja zbog nevremena

1709voznoviuok
Z
bog velikog nevremena i atmosferskog pražnjenja, na dijelu pruge Podgorica- Kolašin, tačnije u ukrsnici Lutovo, u 15 sati i 53 minuta, došlo je do havarije u energetskom postrojenju Lutovo, što je izazvalo prekid željezničkog saobraćaja, saopšteno je Portalu Analitika iz ŽICG.

ŽICG: Prekid željezničkog saobraćaja zbog nevremena
Portal AnalitikaIzvor

- Optički i bakarni kablovi u ukrsnici Lutovo su prekinuti, tako da nije moguća telefonska komunikacija sa sjevernim dijelom pruge, odnosno nije moguće daljinsko upravljanje energetskim postrojenjima - kaže se u saopštenju ŽICG.

Takođe, zbog prekida na 110KW napajanju iz elektroprivrednog sistema Crne Gore došlo je do kvara na elektro vučnom postrojenju Mojkovac, te isti nije u funkciji.

- Sve raspoložive ekipe ŽICG, kontaktne mreže, elektrovučnog postrojenja i telekomunikacija su na terenu i preduzimaju sve moguće mjere da saniraju nastalu havariju i obezbijede elektro vuču, kako bi se željeznički saobraćaj normalizovao, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati javnost Crne Gore.

U ovom trenutrku brzi voz br 433 koji saobraća iz pravca Beograda za Bar, a koji je bio na čekanju između Mojkovca i Trebaljeva, prevlači se do stanice Kolašin - kaže se na kraju saopštenja.

 

Portal Analitika