Društvo

Otvoren internat KSI Montenegro(VIDEO)

1709porto1
M
eđunarodna škola Najtsbridž u Crnoj Gori (eng. Knightsbridge Schools International Montenegro - KSI Montenegro), dio globalne mreže škola Knightsbridge Schools International, sa sjedištem u Tivtu, sa velikim zadovoljstvom objavljuje da je postala prva i jedina autorizovana IB škola u Crnoj Gori.

Otvoren internat KSI Montenegro(VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

IB (eng. International Baccalaureate - Program međunarodne diplome) predstavlja jedinstven obrazovni sistem, jednak svuda u svijetu, koji ima za cilj pružanje kvalitetnog savremenog opšteg obrazovanja, a obuhvata tri školska programa namjenjena različitim uzrastima, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

KSI Montenegro primjenjuje program predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja (eng. Primary Years Programme) za djecu uzrasta od 3 do 11 godina, a od septembra 2013. startuje sa primjenom Programa za niže srednje škole (eng. Middle Years Programmе) za učenike uzrasta od 11 do 16 godina.

1709porto

Faza kandidature kroz koju zainteresovane škole prolaze na putu dobijanja autorizacije traje minimum 3 godine za novoosnovane obrazovne institucije.

KSI Montenegro je u protekle tri godine, od trenutka osnivanja, uložila sve napore da postane dio prestižne porodice IB svjetskih škola, čime je i Crna Gora svrstana na listu zemalja u kojima postoje ovakve obrazovne ustanove.

IB - međunarodna neprofitna fondacija posvećena obrazovanju, osnovana je 1968. i trenutno objedinjuje 1.121.000 učenika, u 3630 škola, u 145 država svijeta. Crna Gora predstavlja 146. zemlju na ovoj listi. Postojanjem prve i jedine akreditovane IB škole, učenici iz Tivta i Crne Gore po prvi put su u prilici da svoja znanja stiču po jednom od najprestižnijih nastavnih programa, čime sebi obezbjeđuju mogućnost upisa na neke od najboljih svjetskih univerziteta.

1709porto2
Portal Analitika