Fudbal

Pike: Lako je Realu da troši...

1709PikeBarssa
F
udbaler Barselone Đerar Pike rekao je da katalonski klub ne može da parira Realu kada su u pitanju transferi, prenose sportski portali.

Pike: Lako je Realu da troši...
Portal AnalitikaIzvor

Barsa, za razliku od Madriđana, nema svoju banku koja će im pozajmljivati novac za pojačanja.

Real je u ovom prelaznom roku potrošio više od 170 miliona eura, od čega je više od pola otišlo na transfer Gereta Bejla iz Totenhema. Od prodaje igrača Madriđani su zaradili 114,5 miliona eura.

“Pročitao sam da je Real od 2002. godine potrošio 1,2 milijarde eura. Mi smo takođe trošili, ali mi nemamo banku. Imamo igrače iz naše škole kao što su Mesi, Pedro, Inijesta, Ćavi, Pujol, Valdes i to nas ništa nije koštalo, što i jeste naša najveća prednost u odnosu na Real", rekao je Pike.

Španski reprezentativac je uporedio pojačanja dva najveća španska kluba.

"Kupovali smo Ibrahimovića, Vilju, Nejmara, ali ne u istoj godini, što se ne može reći za Real ove godine jer su doveli Bejla, Iska, Iljarmendija i Karvahala", rekao je Pike.

Od 2000. godine do danas bilans Reala je 851 milion eura uložen u igrače (kada se od sume izdvojene za kupovinu - 1,402 milijarde, oduzme novac zarađen prodajom - 551 miliona). Barsa je, uprkos velikom broju igrača iz svoje škole, u istom periodu platila pojačanja čistih 523 miliona eura (915 miliona plaćeno, 392 zarađeno).

 

Portal Analitika