Politika

LJULJĐURAJ: Studija nije realan prikaz stanja u GO Tuzi

ljuljdjurajok1709
P
redsjednik gradske opštine Tuzi Frano Ljuljđuraj rekao je u izjavi za Portal Analitika, da studija o finansijskoj održivosti GO Tuzi koju je radila firma “Investment i consulting” ne predstavlja realan prikaz stanja u toj gradskoj opštini.

LJULJĐURAJ: Studija nije realan prikaz stanja u GO Tuzi
Portal AnalitikaIzvor

Studija o opravdanosti osnivanja opštine Tuzi kompanije „Investment i consulting“ pokazala je da samostalna opština Tuzi, u ovom momentu, ne bi bila ekonomski održiva iz više razloga.

- GO Tuzi formirala Komisiju koja je trebalo da pomaže i prati rad kompanije „Investment i consulting“. Oni su uz produženje roka za dva dana Komisiji dostavili radnu verziju jedan, zatim i drugu radnu verziju ali ne i finalni tekst. Nijesu uvažili sugestije Komisije tako da ovakva studija nije prihvaćena jer smatramo da nije realan prikaz stanja u Tuzima niti fiskalni prihodi odgovaraju činjeničnom stanju – rekao je Ljuljđuraj za Portal Analitika.

On je kazao da su nakon toga organi GO Tuzi konstatovali da studija ne ide dalje u proceduru.

Ljuljđuraj, tvrdi da se Komisija koju je formirala GO Tuzi isključivo rukovodila ekonomskim motivima, a ne političkim.
- Više puta je naglašeno da građanima Tuzi treba finansijski stabilna i ekonomski održiva opština, a obrađivač nije bio zadužen za izradu političkog dokumenta, već za izradu studije o opravdanosti teritorijalne promjene, u skladu sa zakonom – rekao je Ljuljđuraj.

Predsjedik GO Tuzi je istakao da je zadužen da “angažuje postojeći potencijal ljudi od struke i nauke da najkasnije do kraja septembra naprave novu studiju o održivosti opštine Tuzi”.

Portal Analitika