Politika

Lekić: Umjesto internog razgovora tražimo javni izvještaj o aferi Snimak

49lekic
Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić zatražio je od v.d. vrhovnog državnog tužioca Veselina Vučkovića da umjesto internog razgovora dostavi konkretan i javni izvještaj o preduzetim istražnim radnjama u slučaju afere Snimak.

Lekić: Umjesto internog razgovora tražimo javni izvještaj o aferi Snimak
Portal AnalitikaIzvor

- Radujemo se poruci v.d. Vrhovnog državnog tužioca Veselina Vučkovića ,,da nema što da krije”, ali zajedno sa građanima ove države i međunarodnim institucijama, u prvom redu Evropske unije, očekujemo da nam prvi čovjek državnog tužilaštva javno saopšti njegove rezultate u dosadašnjim istražnim radnjama povodom afere političke korupcije ,,Snimak”. Tim prije što je početak istražnih radnji u vezi sa pomentom aferom tužilaštvo javno pokrenulo prije nekoliko mjeseci, a kao što je poznato pod pritiskom domaće javnosti, Evropske unije i drugih međunarodnih faktora- saopštio je lider DF-a Miodrag Lekić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković izjavio je danas je spreman da Demokratskom frontu saopšti rezultate istrage o aferi „Snimak”, navodeći da će njegovi saradnici već danas kontaktirati Front da bi se postigao dogovor o načinu na koji će se tražene informacije dostaviti.

- Umjesto najavljene spremenosti tužioca da interno informiše Demokrtski front ili da bude kontrolno saslušan u parlamentu, tražimo ozbiljan, odgovoran javni izvještaj o dosadašnim rezultatima istražnih radnji povodom afere udruženog partijskog poduhvata planiranja i realizacije izborne krađe. Takođe javnost bi zanimala informacija kada v.d. tužilac očekuje kompletiranje njegovih istražnih radnji, dakle završni izvještaj o istrazi, koji bi omogućio dalje pravno procesuiranje aktera ove afere političke korupcije- saopštio je Lekić.

Lekić je izrazio uvjerenje da je v.d. tužilac upoznat sa očekivanjima Evropske komisije, te povodom otvaranja poglavlja 23 i 24, da se afera adekvatno istraži i dobije institucionalno – krivični epilog.

- Zbog značaja predmeta, odnosno afere kojom su grubo pogažena temeljna prava građana, između ostalog i član 2. Ustava, što sve jasno podrazumjeva krivičnu odgovornost, mi tražimo od v.d. Vrhovnog državnog tužioca javni izvještaj o dosadašnjim rezultatima, naglasio je lider DF-a.

 

 

Portal Analitika