Ostalo

Vušurović: Privatizacija dobro rješenje za crnogorski sport

vusurovicsportuok
Privatizacija bi za crnogorski sport bila dobro rješenje, ali prije toga treba razmisliti o modelima i eventualnim poreskim ustupcima budućim finasijerima ili vlasnicima klubova, kazao je direktor Upave za mlade i sport Igor Vušurović.

Vušurović: Privatizacija dobro rješenje za crnogorski sport
Portal AnalitikaIzvor

On vjeruje da bi u Crnoj Gori najviše interesovanja za privatizaciju bilo u fudbalskim klubovima.

"Svjedoci smo da, ne samo u najjačim, nego i u ostalim evropskim ligama, koliko se ulaže u sport i da bogati finansijeri vide svoj interes u tome. Vjerujem da bi nešto slično moglo biti urađeno i kod nas. Prije toga treba razmisliti o modelima kako bi moglo doći do privatizacije i eventualnim ustupcima za koje su odgovorni Ministarstvo finansije i poreski zakoni u Crnoj Gori", kazao je Vušurović agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori bi u prvom periodu interesovanje za privatizacijom vjerovatno pokazali fudbalski klubovi, imajući u vidu njihovu popularnost.

Vušurović ne vjeruje da bi moglo biti opstrukcije u realizaciji privatizacije, navodeći da bi nalaženjem dobrog modela svi mogli imati koristi i sportisti, kao i svi zaposleni u klubovima.

On je, kometarišući pokretanje ideje o privatizaciji beogradskih klubova Crvene zvezde i Partizana, kazao da je prošlo vrijeme kada je država stajala uz ta dva giganta i da su ih ogromni dugovi primorali na razmišljanje o privatizaciji.

"Nalazi se rješenje kako bi se ti sportski giganti ne samo bivše SFRJ, već ovog dijela Evrope, podigli na noge i dostojno reprezentovali srpski sport i u perspektivi", rekao je Vušurović.

On smatra da su izdvajanja za sport iz Budžeta dovoljna i da se teško u perspektivi mogu očekivati na neka značajnija povećanja.

"Dobrom selekcijom treba dodjeljivati novac na kvalietne programe, na usavršavanje ne samo sportista, već i stručnog kadra koji treba da iznesu tako ozbiljnu sportsku priču koja treba da ima epilog ostvarivanja velikih međunarodnih rezultata", kazao je kazao je proslavljeni crnogorski sportista, osvajač zlatne olimpijske medalje.

 

 

Portal Analitika