Zanimljivosti

VIDEO: Demoliranje sopstvenog automobila sve popularnije

1709-demoliranje
N
e praktikuju samo bogati Kinezi javno demoliranje sopstvenog skupocjenog automobila zbog toga što su nezadovoljni uslugama servisa. U današnjem globalizovanom svetu, ideje se lako prenose iz jednog regiona u drugi i već su stigle u Evropu.

VIDEO: Demoliranje sopstvenog automobila sve popularnije
Portal AnalitikaIzvor

Posjetioci salona automobila u Frankfurtu koji su se u subotu 14. septembra zatekli ispred glavnog ulaza u sajam, prisustvovali su nesvakidašnjem performansu.

Vlasnik crnog BMW-a M6 prethodne generacije i njegov prijatelj prihvatili su se malja i sjekire i naočigled prisutnih krenuli da uništavaju luksuzni sportski automobil.

Do sada su slični prizori mogli da se vide u Kini, kada su nezadovoljni vlasnici Lamborghinija i Maseratija angažovali radnike da demoliraju njihove automobile. U slučaju BMW-a M6, vlasnik automobila, biznismen iranskog porekla Pourmohseni Hadi, lično je zasukao rukave i bacio se na posao.

Šta je ovog čovjeka razljutilo do te mjere da se tako ophodi prema sopstvenom vozilu?

Hadi je svoj BMW M6 vrijedan 120.000 evra kupio od ovlašćenog prodavca u Italiji, da bi ubrzo primijetio da automobil ima "ozbiljne tehničke probleme". Kako prenosi njemački Bild, vlasnik se požalio BMW-ovom servisu u Italiji na vibracije, zveckanje i udarce koji su se javljali pri promjeni stepena prenosa.

Iako je automobiil vozio u ovlašćene servise desetak puta, problem nije otklonjen. S obzirom da ni BMW Italija ni BMW Njemačka nisu htjeli da preuzmu odgovornost za navodnu tehničku nepravilnost, Hadiju je preostala mogućnost da pravdu potraži na sudu, ali je shvatio da bi jedna takva parnica potrajala godinama.

Zbog toga je riješio da podigne prašinu u javnosti oko čitavog slučaja. U tome je uspio. I to nije sve. Hadi kaže da namjerava da popravi demolirani BMW i istu predstavu ponovi, ovog puta ispred njemačkog Bundestaga u Berlinu.

Ne ulazeći u argumente i motive onih koji se odluče za ovakav vid protesta, uništavanje jednog BMW-a M6 za svakog pravog ljubitelja automobila predstavlja tužan prizor.

Izvor: b92.net

Portal Analitika