Fudbal

LŠ: Šampion kreće od Rusa, Real u Istanbulu

LigaSampionaLogo
N
ajkvalitetnije fudbalsko takmičenje na svijetu, Liga šampiona, počinje u utorak veče poslije tri i po mjeseca pauze. Na programu su dueli u Grupama A, B, C i D.

LŠ: Šampion kreće od Rusa, Real u Istanbulu
Portal AnalitikaIzvor

Šampion Engleske Mančester Junajted će, predvođen Van Persijem, na otvaranju Lige šampiona u grupi Augostiti Bajer iz Leverkuzena.

"Prošle sezone osvojili smo jedan trofej, nadam se da će ih u ovoj biti više. Prošli put Real nas je eliminisao u osmini finala i to je vjerovatno jedino za čim žalim u debitantskoj sezoni u Junajtedu", rekao je Van Persi.

U drugoj utakmici A grupe u San Sebastijanu će se sastati domaći Real Sosijedad i ukrajinski šampion Šahtjor iz Donjecka, koji je prošle godine poražen u osmini finala od kasnijeg vičešampiona Borusije Dortmund.

Očekuje se da će veoma zanimljivo biti u grupi B u Istanbulu, đe će na "vrućem" terenu turski Galatasaraj dočekati vicešampiona Španije, madridski Real. Za ekipu Reala prošlog vikenda debitovao je najskuplji fudbaler na svijetu, 100 miliona eura vrijedni Velšanin Geret Bejl, ali to nije pomoglo Madriđanima da osvoje više od boda na gostovanju Viljarealu (2:2). Duel u Istanbulu biće repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala, koji su Madriđani riješili u svoju korist ukupnim rezultatom 5:3. U drugoj utakmici grupe šampion Italije Juventus našeg Mirka Vučinića gostuje prvaku Danske, Kopenhagenu.

U grupi C očekuju nas dva jako interesantna duela – Benfika će biti domaćin Anderlehtu, dok PSŽ predvođen Ibrahimovićem i Kavanijem ide na noge Olimpijakosu.

Šampion Evrope, minhenski Bajern put ka odbrani titule počeće utakmicom grupe D na svom terenu protiv moskovskog CSKA. Trener Bajerna Pep Gvardiola na ovoj utakmici neće moći da računa na povrijeđene Tijaga Alkantaru i Havija Martineza. Moskovljani dolaze u veoma dobroj formi, pošto su u posljednjih osam utakmica zabilježili šest pobjeda i dva remija. U drugoj utakmici na stadionu u Plzenju češka Viktorija dočekaće engleski Mančester Siti. Siti nije baš u sjajnoj formi, pošto je u prva četiri meča u Premijer ligi osvojio samo sedam bodova. Očekuje se da od starta zaigra Stevan Jovetić.

Parovi prvog kola:

UTORAK

Grupa A:

Mančester Junajted - Bajer Leverkuzen (20.45)

Real Sosijedad - Šahtjor (20.45)

Grupa B:

Galatasaraj - Real Madrid (20.45)

Kopenhagen - Juventus (20.45)

Grupa C:

Benfika - Anderleht (20.45)

Olimpijakos - PSŽ (20.45)

Grupa D:

Bajern - CSKA Moskva (20.45)

Viktorija Plzenj - Mančester Siti (20.45)

Portal Analitika