Društvo

Prijetnje LGBT Forumu progres: "Dugo smo vas čekali!"

1609_lgbt_prijetnje
L
GBT Forum Progres prijavio je policiji dva napada veće grupe mladića koji su, kako su naveli, napali određene kućne adrese osoba iz rukovodstva organizacije. Ova NVO je saopštila da su sinoć ulazi zgrada u kojima stanuju istaknuti članovi LGBT zajednice oblijepljeni naljepnicama prijeteće sadržine. Na samom plakatu se nalazi dugina zajednica ispred koje stoje maskirane osobe sa porukom "Dugo smo vas čekali!", saopštio je Portalu Analitika LGBT Forum progres.
Prijetnje LGBT Forumu progres: "Dugo smo vas čekali!"
Portal AnalitikaIzvor


"U kontekstu ukupnih aktivnosti LGBT Foruma Progres, posebno implementacije programa "Vidljiva LGBT zajednica" i priprema Povorki ponosa u oktobru mjesecu kao i javnih događaja u Kolašinu, ove aktivnosti nepoznatih lica doživljavamo krajnje ozbiljnim i opasnim, stoga i ovom prilikom očekujemo da Uprava Policije i nadležni tužioci preduzmu sve neophodne radnje kako bi se otkrili napadači na članove rukovodstva LGBT Foruma Progres, kao i osobe koje vrše distribuciju prijetećeg materijala", kaže se u saopštenju.



Iz ove NVO kažu da su posvećeni saradnji sa pravosudnim organizacijama kako bi se efikasno suzbijalo i procesuiralo nasilje, govor i zločini iz mržnje, kao i vršila njihova prevencija. Osposobljeni su timovi koji su stalno dostupni LGBT zajednici zbog prijave tih incidenata, kao i osiguravanja kvalitetne podrške. Takođe, ovi timovi prate govor mržnje na javnoj sceni, kažu u LBGT Forum progres.



Oni naglašavaju da je od održavanja prve crnogorske Povorke ponosa u Budvi došlo je do povećanja ugroženosti LGBT zajednice, posebno njenih javno eksponiranih predstavnika.

Portal Analitika