Društvo

Đukanović čestitao Dan opštine Žabljak

1609milo
P
ovodom 17. septembra - Dana opštine Žabljak, predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je čestitke predsjedniku Opštine Žabljak Isailu Šljivančaninu, predsjedniku Skupštine Opštine Vidoju Tomčiću, odbornicima i učesnicima svečane sjednice, kao i svim građanima Žabljaka.
Đukanović čestitao Dan opštine Žabljak
Portal AnalitikaIzvor


Kako se navodi u saopštenju Vladinog biroa za odnose s javnošću, Đukanović je u čestitki istakao da nakon uspješne turističke sezone, otpočinjanja rješavanja brojnih nagomilanih problema, kao i rekonstrukcije i početka izgradnje jednog broja značajnih turističkih i infrastrukturnih objekata, građani Žabljaka imaju realno utemeljena očekivanja i nadanja za brži razvoj i napredak cijelog Durmitorskog kraja.



Đukanović je podsjetio da potencijali Durmitora, kao i cijelog sjevera, imaju posebno mjesto u okviru Vladine politike.



"Od kvaliteta i brzine valorizacije tih potencijala zavisiće ne samo lični standard i razvoj lokalnih zajednica na tom području, već u dobroj mjeri i razvojni put Crne Gore u cjelini. Želim da vas uvjerim da će Vlada sa svoje strane učiniti sve da odgovori svojim obavezama u tom procesu i zahtijevati odgovornost za izvršavanje zadataka na svim nivoima. Posvećenost tim životnim pitanjima najbolja je garancija da Crna Gora zadrži liderstvo u regionu na putu do članstva u NATO i EU, čemu će građani Žabljaka, u to sam uvjeren, dati svoj prepoznatljiv doprinos".

Portal Analitika