Abiznis

Vučinić: Marina Bar još jedna neuspješna privatizacija

jankovucuok
Predsjednik Komisije za kontrolu postupka privatizacije Janko Vučinić smatra da je barska marina jos jedna neuspješna privatizacija. Kaže da je većinski vlasnik završio u zatvoru.

Vučinić: Marina Bar još jedna neuspješna privatizacija
Portal AnalitikaIzvor

’’To je izvjesni gospodin Vladimir Antonov koji je uhapšen u engleskoj i optužen za pranje novca. On je jedan od onih, kako ih u vlasti nazivaju ptica koje se brzo uplaše iodmah odlete,samo je ovaj odletio u zatvor.’’- naveo je Vučinić.

Osim toga,Vučinić objašnjava i da mnoge stavke iz Ugovora nijesu poštovane:’’Zadržao je vlasnik sve zaposlene i obećao da će zaposliti još osamdeset radnika, evo tu je predstavnica radnika pa će nam ona nešto više o njihovim pravima reći.’’

Predstavnica radnica Tatjana Vukčević međutim kaže:’’Redovno dobijamo plate, kolektivni ugovor je na snazi I poštuje se, radnici su zadovoljni I nemamo nikakvih primjedbi ni zamjerki.’’

Slično misle kao Vučinić i u MANS-u. Ines Mrdović izmedju ostalog kaže da je suma za koju je prodata marina smijesna:’’2,2 miliona eura-smiješna sum zaista. Ukupni nominalni capital marine Bar u tom trenutku je bio preko 8 miliona eura.’’- kaže Mrdović.

Advokat Mlađan Marjanović, predsjednik odbora direktora marine Bar, kaže da je u raspravi čuo mnogo zabluda i netačnih informacija.Jedna od njih je u vezi sa vlasnikom:

’’Izvjesni Vladimir Antonov uopšte nije vlasnik Marine, da li je prije bio ne znam, niti je to pitanje za nas. Vlasnik Marine su isključivo povjerioci Latvijas krajbanke kroz formalno vlasništvo Latvijas krajbanke.’’

Marjanović kaže da marina otkad su na čelu posluje sa dobicima,a komentarišući cijenu po kojoj je prodata kaže da o tome odlučuje neko drugi. Menadžment je pozvao sve zainteresovane da dođu u kompaniju i sami se uvjere da li sve funkcioniše kako treba.

Komisija bi danas trebalo da raspravlja i o inicijativi Mladena Bojanića iz Pozitivne za praćenje postupka privatizacije "Novog duvanskog kombinata" .

Izvor: antenam.net; foto: slobodnacrnagora.eu

 

 

Portal Analitika