Fudbal

JOVETIĆ: Svaki početak je težak

JoveticSiti
S
koro dva mjeseca nakon što je potpisao ugovor sa Mančester sitijem, Stevan Jovetić je dobio priliku da upiše prvi zvanični nastup za ,,građane“. Rezultatski, Siti nije baš najbolje prošao na gostovanju Stouku (0:0), ali je Jovetić igrao od početka.

JOVETIĆ: Svaki početak je težak
Portal AnalitikaIzvor

- Manje više sam ovako nešto i očekivao. Mogu da kažem da sam zadovoljan, s obzirom da mi je prva utakmica u sezoni. Bio sam povrijeđen i nijesam prošao kompletne pripreme sa ekipom, tako da ne mogu odmah da dobijem značajnu minutažu – kazao je za Arenu Jovetić, kojeg je Mančester siti Fiorentini platio 30 miliona eura (sa svim bonusima).

,,Građani“ nijesu uspjeli da slave na ,,Britaniji“, a Jovetić se mogao uvjeriti koliko će biti težak put do titule prvaka Engleske.

- Gostovanje Stouku je bilo veoma teško, radilo se o fizički izuzetnoj zahtjevnoj utakmici. Takvi će biti svi mečevi, Premijer liga je jaka, a sezona duga i naporna – istakao je crnogorski reprezentativac.

Naredne dvije utakmice biće veoma značajne za klub sa ,,Itihada“. Prvi izazov je lakši, gostovanje Viktoriji u Plzenju u prvom kolu Lige šampiona ne bi trebalo da predstavlja problem za ,,građane“, ali ono pravo slijedi u neđelju, 22. septembra, kada je na programu derbi Mančestera, protiv Junajteda.

- Mnogo je bitno da se startuje pobjedom u Ligi šampiona, ali sam siguran da nam neće biti nimalo lako. U tom takmičenju nema lakih protivnika. Što se tiče duela sa Junajtedom, tu nema nepoznanica. Derbi je derbi, nema favorita. Jedva čekam tu utakmicu, svi smo motivisani da pobijedimo najvećeg rivala.

Ako ne bude nekih nepredviđenih dešavanja, Jovetić će igrati i protiv Viktorije i protiv Mančester junajteda.

- Nadam se da ću igrati u naredne dvije utakmice, a od menadžera zavisi kolika će minutaža da bude – zaključio je Jovetić.

Portal Analitika