Vaterpolo

Juniori na krovu Evrope! Zlato za CRNU GORU!

JunioriPortal1
V
aterpolo juniori Crne Gore su na krovu Evrope! Naši mladi vaterpolisti u finalu šampionata Starog kontinenta na Malti savladali su selekciju Srbije 7:5, i okitili se zlatnom medaljom!

Juniori na krovu Evrope! Zlato za CRNU GORU!
Portal AnalitikaIzvor

Nakon srebra seniora na šampionatu svijeta, još jedna vaterpolo medalja stiže u Crnu Goru, ovaj put nasjajnija u režiji izabranika Mirka Vičevića.

Srbija je bolje otvorila meč i povela golovima Jovanovića i Andrejevića sa 2:0, ali je onda uslijedio veliki nalet Crne Gore. Serijom 5:0 uz golove Pješivca (2), Mitrovića, Đurđića (2) potpuno smo preuzeli inicijativu, i brzo stekli tri gola viška. Srbija je uspjela da se primakne na 5:6, a pet minuta i 22 sekunde prije kraja Đurđić je donio dva gola prednosti Crnogorcima što je bio i konačan rezultat meča.

Veliki rezultat Konatara i drugova, koji su bez poraza završili šampionat, što dovoljno govori o kvaitetu i potencijalu mladih ''ajkula''. Još jedna potvrda da je vaterpolo sport broj jedan u Crnoj Gori! Janovići, Ivović, Gojković i drugovi ne moraju da brinu o svojim nasljednicima!

Crna Gora - Srbija 7:5 (3:2, 2:1, 1:1, 1:1)

Strijelci:

Crna Gora: Miloš Konatar, Marko Konatar 0, Đurđić 3, Ćetković 0, Popadić 0, Pješivac 2, Ukropina 0, Krivokapić 0, Kriještorac 0, Adžić 0, Mačić 0, Mitrović 2, Koelsko 0.

Srbija: Jaksimović 1, Andrejević 1, Jakšić 1, Manojlović 1, Jovanović 1.

Uskoro opširnije...

Portal Analitika