Društvo

Mrvaljević: Odluka o naplati prtljaga zavisi od svakog prevoznika pojedinačno

autobuskastpguok
Nekoliko građana požalilo se da su im ljetos, prilikom putovanja po našoj zemlji, pojedini autobuski prevoznici uz cjenkanje naplaćivali odlaganje prtljaga. Šef Autobuske stanice u Podgorici Dragan Mrvaljević kazao je podgoričkom radiju Anteni M da odluka o toj naplati trenutno zavisi od svakog prevoznika pojedinačno.

Mrvaljević: Odluka o naplati prtljaga zavisi od svakog prevoznika pojedinačno
Portal AnalitikaIzvor

- Neki prevoznici naplaćuju, neki ne. Uglavnom precizirano je cjenovnicima prevoznika da li i koliko se naplaćuje ta prtljažna karta, napominje Mrvaljević.

Iako je, kako kažu, ta cijena prilično niska kod većine prevoznika, jedan od njih putnike je ipak rasteretio te obaveze. Vlasnik kompanije BLT Božo Bulatović naglašava:

- Kod nas u našoj kompaniji putnici ne plaćaju prevoz prtljaga. Mi inače vozimo i grupe. Recimo, ako sportske ekipe u prtljažniku imaju torbe ili bilo koje druge stvari mi to ne naplaćujemo, već samo odvoz i povratak.

Direktor autobuskog prevoza Elite Express Dragiša Radulović, međutim, kaže da nijesu jedini koji naplaćuju smještaj prtljaga, te da je na građanima da u skladu sa svojim budžetom izaberu svog prevoznika.

- To je lično naša stvar da li ću ja taj prtljag da naplatim 10 eura ili ću da naplatim kartu na nekoj relaciji 20 eura, a njihova je stvar da li će oni da odaberu moj prevoz i da se voze sa nama. Vi gdje god da pođete vozite se autobusom, nosite prtljag i normalna je stvar da morate da platite za to. Radulović pritom napominje.

- Jedina stvar je što ne naplaćujemo studentima i osobama koje imaju naše mjesečne karte i naš popust, koji su stalni putnici.

Mrvaljević ipak vjeruje da bi trebalo uvesti pravilnik kojim će biti regulisane cijene koje trenutno određuju prevoznici.

- Što se tiče cjenovnika o pružanju staničnih usluga, mi smo to na udruženju prevoznika i autobuskih stanica pri privrednoj komori usaglasili zavisno od kategorije autobuske stanice. Može se naplatiti određeni iznos pošto postoje tri kategorije i u skladu sa tim su dozvoljeni neki maksimumi koji su tamo dogovoreni.

Šanse da se cijene usklade sa uslugama koje prevoznik nudi, postoje, smatra Mrvaljević, te dodaje da bi takvu inicijativu, koja bi bila opšte prihvaćena, trebalo razmotriti na sastanku svih autoprevoznika.

Foto: androidvodic.com

 

 

Portal Analitika