Abiznis

Vujović: Nema produženja roka za uplatu 7,1 milion eura za NDKP

brankesavujovicuok
Nećemo prihvatiti novo produženje roka za upatu 7,1 milion eura za akcije Novog duvanskog kombinata, izjavio je „Danu“ predsjednik tenderske komisije Branko Vujović. On je kazao da je juče istekao produženi rok za uplatu, a da će Tenderska komisija konačnu odluku donijeti na sastanku u ponedjeljak.

Vujović: Nema produženja roka za uplatu 7,1 milion eura za NDKP
Portal AnalitikaIzvor

- Mislim da nema prostora za novo odlaganje, jer smo praktično omogućili da, umjesto keša, mogu uložiti bankarsku garanciju, koja je naplativa na prvi poziv. Time bi se faktičko plaćanje odložilo za još 30 dana, jer ćemo u tom periodu održati Skupštinu akcionara- kazao je Vujović.

On je kazao da se problem može riješiti ako konzorcijum uplati novac i Tenderskoj komisiji dostavi izvještaj o uplati. „U ponedjeljak će se sve razjasniti na sjednici Tenderske komisije“- najavio je Vujović.

Iz konzorcijuma, koji čine Partner kompani (company) iz Danilovgrada, Primat iz Užica i Jaz ekspres iz Budve, najavili su da će tražiti od Vujovića novo produženje roka za uplatu 7,1 milion za akcije Novog duvanskog kombinata.

Ugovor o provatizaciji NDKP-a potpisan je 18. juna a tenderska komisija je konzorcijumu već dva puta produžila rok za uplatu novca.

Foto: me.seebiz.eu

 

 

Portal Analitika