Košarka

Teletović na meti brojnih NBA klubova

1409mirzateletovicok
N
akon odličnih igara na Evropskom prvenstvu koje se održava u Sloveniji, mnogi timovi iz najelitnije košarkaške lige svijeta zainteresovani su za usluge najboljeg igrača selekcije BiH Mirze Teletovića.

Teletović na meti brojnih NBA klubova
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, iz redova Bruklin Netsa su poručili kako nemaju namjeru da prodaju Teletovića ove sezone. Portal "Nets Daily", koji prati dešavanja u ovom klubu, situaciju sa Teletovićem, ali i sa Hrvatom Bojanom Bogdanovićem, opisuje kao "ugodan problem".

"Teletović i Bogdanović su trenutno veoma popularni kod NBA menadžera. Međutim, Netsi nemaju namjeru da ih puste. Mnogi klubovi su se raspitivali, ali njih dvojica ne idu nigdje. Barem ne još", piše "The Sporting News".

Prema mnogim izvorima u NBA ligi, upravo je reprezentativac BiH bio najinteresantniji košarkaš   brojnim klubovima, a među prvima su se javili slavni Boston Seltiksi. Teletovića u trening centru Netsa očekuju veoma brzo kako bi se što bolje pripremio za NBA sezonu. Ovaj 28-godišnji Jablaničanin je prvi dio Evropskog košarkaškog prvenstva završio kao drugi strijelac sa 21 poenom po utakmici i 7,8 skokova.

Portal Analitika