Region

Jovanka Broz neće drugu kuću

1409jovankabrozok
T
itova udovica Jovanka Broz je izrazila želju da se, nakon izlaska iz bolnice, vrati u kuću u kojoj je dosad živjela, saznaje Danas. Ona je odbila ponudu države da se smjesti u jednu od kuća koju joj je Vlada Srbije ponudila.

Jovanka Broz neće drugu kuću
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić potvrdio je da Jovanka želi da se vrati u ruiniranu vilu na Dedinju, dodajući da će narednih dana razgovarati s njom o toj odluci.

- Prekjuče sam je obišao u Urgentnom centru i tada mi ništa nije rekla o namjerama nakon izlaska iz bolnice. Njeni rođaci su juče obišli tri kuće koje smo joj ponudili, međutim, nijedna nije odgovarajuća, jer su višespratne – kaže Ljajić. Ponuđene kuće su, inače, u vlasništvu Diplomatsko stambenog preduzeća (DIPOS). Pošto nijesu bili zadovoljni, donijeta je odluka da se naredne sedmice posjete još dvije kuće u vlasništvu ovog preduzeća.

- Trebalo je da obiđemo te kuće, koje su jednospratne, međutim, u međuvremenu sam dobio informaciju da Jovanka Broz želi da se vrati u staru vilu. Posjetiću je narednih dana, i ako je odlučna u toj namjeri, moraćemo što prije da počnemo sa rekonstrukcijom vile. Renoviraćemo prvi sprat, kako bi uslovi za stanovanje bili adekvatni – naglašava Ljajić.

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić rekao je da je zdravstveno stanje Jovanke Broz stabilno, ali da će ona u bolnici ostati još najmanje dvije sedmice. On je dodao da Jovanka prima intravensku terapiju, na koju dobro reaguje, i da je pod konstantnim nadzorom ljekara.

(Izvor:vijesti.ba)

Portal Analitika