Abiznis

Žugić – Fotopoulos: Pred Crnom Gorom i Grčkom period jačanja veza

yugaigrkok1309
P
red Crnom Gorom i Grčkom je period jačanja ekonomskih veza, pa će u fokusu daljeg partnerstva biti promovisanje investicionih mogućnosti Crne Gore grčkim investitorima, saopšteno je u razgovoru ministra finansija Radoja Žugića i ambasadora Grčke, Iliasa Fotopoulosa.

Žugić – Fotopoulos: Pred Crnom Gorom i Grčkom period jačanja veza
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Žugić i Fotopoulos razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u dvjema zemljama i reflektovanju svjetske ekonomske krize, kao i o izazovima sa kojima se suočavaju na putu njenog prevazilaženja.
Sagovornici su ocijenili da današnji sastanak predstavlja kontinuitet prijateljskih odnosa dviju država, ali i potrebu daljeg unapređenja saradnje na svim nivoima.
Ocijenjeno je da su energetika i energetska efikasnost, poljoprivreda, turizam, održivi razvoj i saobraćaj oblasti u kojima bi pospješenje saradnje moglo doprinijeti ekonomskom razvoju obje zemlje.
„Sastanak je završen ocjenom da je pred Crnom Gorom i Grčkom period jačanja ekonomskih veza, pa je, u tom smislu, dogovoreno da u fokusu daljeg partnerstva bude promovisanje investicionih mogućnosti Crne Gore grčkim investitorima“, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika