Društvo

Merkator CG: Besplatna mala škola matematike za osnovce

1309merkatorok
U
čenici osnovnih škola moći će u naredne četiri subote da pohađaju Malu školu matematike, koju organizuju Merkator Crna Gora i Škola matematike „Primathema“, i upoznaju se sa ovom naučnom disciplinom kroz igru i različite logičke zadatke. Jednosatna predavanja biće realizovana tokom naredne četiri subote, a prvi čas u okviru Male škole matematike biće održan u subotu, 14. septembra, u Mercator Hipermarketu, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

Merkator CG: Besplatna mala škola matematike za osnovce
Portal AnalitikaIzvor

Svako predavanje biće održano u Mercator Hipermarketu, učešće u školi je besplatno, a mališani će biti podijeljeni u grupe po uzrastu. Djeca uzrasta od šest do devet godina učiće matematiku od 10-11h, uzrasta od deset do 12 godina u terminu od 11-12h, dok će oni malo stariji nešto složeniju matematiku učiti od 12-13h.

Iz kompanije Mercator-CG saopštili su da organizacijom ove aktivnosti u saradnji sa Školom matematike „Primathema“ žele da ovu naučnu disciplinu predstave na interesantniji način, i time utiču da je djeca zavole kao školski predmet.

„S obzirom na to da je matematika često veliki izazov za učenike, cilj nam je da već od početka nove školske godine pomognemo osnovcima da lakše savladaju ovaj predmet, koji se često naziva kraljica i sluškinja svih nauka. U ovom zadatku veliku pomoć pružiće nam predavači škole Primathema, koji će osnovcima predstaviti matematiku iz drugačijeg ugla i uticati na njih da se što je moguće više zainteresuju za matematiku“, naveli su iz Merkatora.

Iskusni predavači matematike iz osnovnih i srednjih škola, kao i sa Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF), kroz savremene metode nastave kao što su matematičke igre, stripovi, mozgalice, logički zadaci i kombinatorika, pokazaće da se uz pravi pristup svaki zadatak može lako riješiti. Rukovodioci Škole matematike Primathema su dr Žarko Pavićević, redovni profesor PMF-a i dr Vanja Vukoslavčević, profesor na ovom fakultetu.

Portal Analitika