Politika

Liberalna partija sjutra bira novo rukovodstvo

0807iberalilogo
R
edovna konferencija Liberalne partije, na kojoj će biti izabran lider i novo rukovodstvo, biće održana sjutra u Podgorici.

Liberalna partija sjutra bira novo rukovodstvo
Portal AnalitikaIzvor

Kandidati za predsjednika liberala su aktuelni lider LP Andrija Popovića i funkcioner te partije Dragutin Dado Martinović.

Popović je agenciji MINA rekao da na dnevnom redu konferencije neće biti koalicija sa Demokratskom partijom socijalista.

„O tome će biti riječi nakon izbora novog rukovodstva koje će morati da donese konačnu odluku o napuštanju koalicije ili ostanku u njoj“, rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, novo rukovodstvo LP će morati da dosese i odluku o načinu izlaska na lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju.

On je naveo da će, pored izbora rukovodstva, na dnevnom redu konferencije biti izbor Vijeća časti, izvještaj o radu predsjenika u protekle četiri godine, izvještaj o finansijskom poslovanju, izvještaj izborne komsije, izmjene i dopune Statuta partije i programa.

Popović je kazao da će delegati na konferenciji razgovarati i o deklaracijama o dijaspori, za razvoj sjevera, genetički modifikovanim organizmima i ekonomskom razvoju Crne Gore.

Sjednici će prisustvovati 129 delegata kao i predstavnici liberanih partija iz Evrope i okruženja i crnogorskih stranaka.

izvor: MINA

Portal Analitika