Društvo

Miloš Vukčević direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove

milosok
V
lada Crne Gore imenovala je juče doktora pravnih nauka Miloša Vukčevića, za generalnog direktora Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor pri Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Miloš Vukčević direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove
Portal AnalitikaIzvor

Ministar unutrašnjih poslova, na osnovu člana 54 stav 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, podnio je Vladi Crne Gore predlog da se za generalnog direktora Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor u Ministarstvu unutrašnjih poslova, postavi Miloš Vukčević. U predlogu je naveo da je Uprava za kadrove sprovela postupak obavezne provjere sposobnosti za vršenje poslova navedenog radnog mjesta i dostavila listu za izbor kandidata i Izvještaj o ocjenjivanju kandidata, pa imajući u vidu da je Vukčević najbolje ocijenjeni kandidat sa navedene liste, predlaže Vladi da imenovanog postavi za generalnog direktora Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor u Ministarstvu unutrašnjih poslova. To je Vlada i prihvatila.

Miloš Vukčević rođen je 6. jula 1982. godine. u Podgorici, gdje je zavrišio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u skraćenom roku sa prosječnom ocjenom 9, 34. Tokom studija više puta nagrađivan: Stipendija Atlasmont banke, Stipendija Njemačke fondacije Konrad Adenauer, Nagrada Pravnog fakulteta.

Magistrirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu u junu 2008. godine, a doktorsku disertaciju odbranio na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u septembru 2011. godine. U periodu od 2006. godine do 2011. godine obavljao je dužnost asistenta na Pravnom fakultetu Univerziteta „Mediteran.“

U periodu od 2011. godine do 2013. godine obavljao dužnost pomoćnika direktora Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma. U martu 2013. godine izabran za vršioca dužnosti pomoćnika Ministra unutrašnjih poslova, Vlada Crne Gore.

Docent je na predmetima Međunarodno javno pravo i Pravo Evropske unije na Pravnom fakultetu Univerziteta „Mediteran“.Aktivno piše i govori engleski jezik. Autor je dvije knjige i više naučnih članaka objavljenih u renomiranim domaćim i međunarodnim časopisima.  Oženjen je i ima sina Balšu.

Portal Analitika